46

Ищар: България заема специално място в сърцето ми

България заема специално място в сърцето ми, каза в Благоевград Ищар, която вчера вечер излезе на сцената на South West Festival. На пресконференция преди началото на музикалното събитие световноизвестната певица сподели, че е подготвила за публиката богат репертоар с музикални изпълнения, песни от най-новия ѝ албум, както и кавъри на популярни изпълнения на други световни звезди, изпълнени на различни езици.

Вчера публиката чу и „Я кажи ми, облаче ле бяло“, която песен е „докоснала“ сърцето на Ищар в първия момент, в който я е чула. Знаете, че обичам да комбинирам култури и езици, каза певицата и допълни, че именно това ще чуе и гостите на фестивала тази вечер.

Ети Зах - Ищар сподели и какви са били за нея изминалите две години, белязани от пандемията от COVID-19. В началото на пандемията баща ѝ прекарва четири месеца в болница, което е направило периода тежък за цялото семейство. "Първата задача беше да се грижа за семейството и всички планове бяха отложени, но когато всичко се нормализира, започнах да работя и да композирам нови песни", каза Ищар в отговор на въпрос на БТА.

Певицата посочи, че много от плановете преди COVID-19 са се променили, но сега има нови идеи, нови планове. За мен сцената е като кислород, да бъда сред моята публика, която много харесвам, каза още Ищар. Новите ѝ проекти включват музика, изпълнена на гръцки, за което световноизвестната певица е започнала да учи езика.

За България Ищар разказа, че тук се чувства обичана и иска да сподели своята любов с публиката. Тя каза, че има приятели българи навсякъде, където отива и не скри, че обича българското сирене, аромата на българската роза и вкуса на българския мед.

Световноизвестната певица излезе на сцената на фестивала вчера (25 юни) в 22 часа. Началото на първото издание поставиха Керана и „Космонавтите“, Любо Киров и Мария Илиева. Фестивалът се организира от Община Благоевград със съдействието на “Bulgarian life music”. Идеята на фестивала е да срещне южняшкия темперамент със западната култура, посочиха организаторите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?