Следвайте ни

Ирина Тенчева шокира с признание: За две седмици COVID състари децата ни с година

viber icon

 Иван Христов и Ирина Тенчева вече се наслаждават с вино, че най-накрая са вкъщи след спешния болничен престой заради тежък коронавирус, сподели Ирина в социалните мрежи. Двойката получи тежки усложнения на 7-ия ден от заболяването и това наложи престоя им в Софиямед, където прекараха още 10 дни. Ирина изля емоциите си с онлайн аудиторията с думите:

"Днес си казахме довиждане с д-р Зарчева и с великолепния ѝ екип от БОЛНИЦА СОФИЯМЕД - БЛОК 2, етаж 2. Ежедневните срещи с Човеците, които тя е събрала в медицинския си dream team бяха най-приятните моменти от денонощието ни през последните 10 дни. Вирусът C-19 смачква не само физиката ти, но също така увереността ти, че нещо зависи от теб или от някой; изпарява смисъла от почти всичко; трие като запотено стъкло малките ти “планчета”, “целички”, “борбички”,“задачки” отпреди.
На фона на физическото страдание, неизвестността, тоталния хаос в главата, в дома ти, в семейството... си представете как:
Всеки ден, всеки един санитар, медицинска сестра, асистенти, лекари с най-различни специалности и опит намират дума, усмивка и жест, с които без излишна лирика да ти покажат, че всичко, което се случва е нормално и че трябва да си дадем време, време и по-широки хоризонти на мисълта, по-широки от този момент...

Докато изпълняваха медицинските си задачи тези Хора с по 24 часови дежурства, хранили се за последно преди ден, невиждали възрастните си роднини с месеци, неспирно обхождащи между стаите и 100-те пациента, намираха време да ни кажат по нещо за хубавите разходки сред природата, които ще ни заредят като оздравеем; за класическото италианско кино и руските поети; за пътешествията им и ... за футбола в България, разбира се.
Прекрасни хора, рискувам да пропусна някой, затова няма да изброявам, но от името на Иван, от мое име и от това на децата ни (които за 2 седмици пораснаха с година) искам да ви кажа три неща:

1. Вие сте велики! Поклон и благодарност!
2. Животът е колело и вярвам, че някога някак ще можем да върнем към вас енергията, която получихме! Дано да е в щастлив момент от живота ви.
3. Бъдете здрави и каквото и да се случва, моля ви, никога не губете ОНОВА нещо, което ние виждаме в очите ви над маската и което ви превръща от хора с медицинско образование в ЛЕЧИТЕЛИ И ВДЪХНОВИТЕЛИ.
Лечители - ясно защо.
ВДЪХНОВИТЕЛИ- защото подобни срещи с хора като вас винаги провокират въпроса: -Ако аз съм от другата страна, дали ще харесам човека, който съм?(ЩЕ СЕ СТАРАЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!) Д-р Тиков, респект!"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Shiko Kuete

Shiko Kuete

14.04.2021 | 21:18

Irina kurvetoooo zavladq Ivan balaka s dalboko garloooooo. Ivane kuh si brat. Zaeba si semeistvoto za dalbokoto garlo oo na Irena I 2 I deca.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?