46
Следвайте ни

Интригата с Драго Чая се заплита, шефът му в БНТ с първи думи за скандала

viber icon

Уволнен ли е Драгомир Драганов от „БНТ на 60” – предаването, което лично той създаде и наложи в ефир? Вече няколко седмици рубриката се води от Мира Добрева, а Драго Чая мистериозно изчезна от ефир, без да се дават каквито и да било обяснения. Първата поява на Мира бе на 3 октомври и от тогава само тя е лицето на предаването.

От финалните надписи стана ясно, че името на Драганов остава сред тези на редакторите – четирима на брой, като само е преместено с две позиции по-нагоре. Сега всички се питат дали решението на тв шефовете е временно и защо е взето. Естрадните звезди Тони Димитрова и Йорданка Христова дори публично изказаха огорчението си, че Драго вече не е на екран. Тони Димитрова дори обмисляла да направи подписка в подкрепа на отстранения журналист.

„Драгомир Драганов не е уволнен, но вече няма да е водещ на предаването. Той остава редактор в „БНТ на 60”, там е изключително полезен с познанията си. Драго вероятно ще води друг проект по-нататък, но засега ще запазим подробностите в тайна”, заяви генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Най-вероятно се визира предаване, посветено на избора на български участник за тазгодишната „Евровизия”, допускат в медийните среди. Кошлуков призна, че Мира е била сложена пробно за водеща на „БНТ на 60”, но се справила удивително успешно и дори увеличила рейтинга. Така от ръководството решили тя да остане титуляр.

Според запознати, предложението за рокадата е на режисьора Димитър Шарков, който роптаел срещу вечните закъснения на Драго Чая за записите на шоуто. В един от дните той дори не се явил на снимки, което окончателно решило съдбата му. Неофициално се коментира и друга причина – рязкото напълняване на  журналиста, който след лятната ваканция качил още килограми.

Самият Драгомир Драганов отказва да дава обяснения защо е махнат от ефир. Той не пожела да говори с репортер на „Уикенд” и да обясни своята версия. Близки до журналиста обаче признават, че бил много разстроен от създалата се ситуация.

„БНТ на 60” започна да се излъчва за юбилей на първата ни телевизия през 2019 г. След огромния интерес към него ръководството взе решение да продължи да се снима и в следващата, и в по-следващата година. Сега рубриката върви в събота и неделя в 19 часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Така

Така

25.10.2021 | 07:58

Става като пуснеш на шефа една .утка.... Противна комплексарка е тая Мира Сливата.

Отговори
7 8
Антоанета

Антоанета

24.10.2021 | 21:57

Много кахърна водеща! Не се гледа вече това добре замислено предаване!

Отговори
28 4
Гледач

Гледач

24.10.2021 | 21:21

МАХНЕТЕ ТАЗИ УЖАСНО НЕПРИЯТНС РУСА ВОДЕЩА. То като я видиш да ти се дореве!

Отговори
31 4
Руми Димчева София

Руми Димчева София

25.10.2021 | 15:48

Е, то така викам и аз за ГАЛА, ама кой ме чува?

Отговори
4 2
След

След

24.10.2021 | 21:15

Като не е Драго,не е интересно!Лъжа е,че рейтинга е скочил!

Отговори
40 1
Просто

Просто

24.10.2021 | 20:38

Мира е досадна и въобще не се справя. Лъха студено! Леко противничка с поведението си и начина на подаване!

Отговори
47 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?