46

Инкогнито в Пловдив: Кристалина Георгиева се наслади на Стария град

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева посети инкогнито Пловдив през уикенда, научи "Марица".  Тя пристигна под тепетата на връщане от Доха, където в края на март беше гост на българската палата за закриването на Световното изложение „Експо 2020 Дубай“. На път за Щатите обаче известната дама си дала кратка почивка и отделила два дни, за да разгледа красотите на Пловдив. 

Гостуването на височайшата дама под тепетата не беше оповестено публично и премина далече от светлината на прожекторите. Тя отседна в Артхотел "Галерия 37", където прекара два дни в приятна обстановка. Като ценител на изкуството Кристалина Георгиева разгледа картините на художниците Кольо Карамфилов, Енчо Пиронков, Емил Стойчев, Светлин Русев и Румен Жеков.

Известната гостенка отдели време да се разходи и по калдъръмените улички на Стария град, както и по Главната, като не пропусна да се отбие и в няколко ресторанта. Там тя опита традиционни български ястия и елитни родни вина.

Кристалина Георгиева никога не е криела, че градът под тепетата заема едно от челните места в сърцето и предпочитанията й, въпреки че родният й град е София.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?