4232

Илон Мъск позволи порното в социалната мрежа X

В голяма степен това напомня именно на принципите на еротичната платформа OnlyFans

 

Ерата на ограниченията в една от най-популярните социални мрежи, X или както се казваше някога - Twitter вече е официално в историята. Използването на старото ѝ име съвсем не е случайно. Защото сега собственикът ѝ, небезизвестният милиардер Илон Мъск обяви, че в платформата спокойно може да се публикува съдържание за възрастни, предназначено за хора над 18-годишна възраст.

Редно е да уточним, че и до момента нямаше изрична забрана за подобни видеа, снимки и прочие, но очевидно след спада в интереса към X, самият той предпочете да разясни ясно политиката и най-вече либерализацията ѝ откъм правила, пише vesti.bg.

"Вярваме, че потребителите трябва да могат да създават, разпространяват и консумират материали, свързани със сексуални теми, стига те да се произвеждат и разпространяват по взаимно съгласие. Сексуалното изразяване, без значение дали е писмено или визуално, може да се приема като легитимна форма на артистично изразяване", се посочва в актуализираните правила.

Реално, това означава, че подобно съдържание няма да може да бъде разпространявано от профили, които не са посочили рождената си дата или пък тя е на хора, ненавършили пълнолетие. Според анализатори, това действие на Мъск всъщност е свързано с поредното му желание за финансова изгода.

В X вече има опция да дадеш публичен достъп на качено от теб съдържание срещу заплащане, а отделно и такава да удостовериш, че профилът ти е реален срещу 3 долара месечно.

В голяма степен това напомня именно на принципите на еротичната платформа OnlyFans, в която потребителите плащат, за да гледат качено от други съдържание за възрастни, а други го правят, за да качват сексуално такова. Казано другояче, когато всички са щастливи, щастлив е и Мъск. Особено когато щастието е платено...

 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?