Следвайте ни

Играта с потресаващ разказ за Covid-19, болниците и ... СНИМКИ

viber icon

Рапърът Играта е едно от известните лица у нас, което изживя ужаса от срещата и борбата с коронавируса.

Скандалният рапър събра сили и смелост да разкаже подробно през какви ужас е преминал и какво е трябвало да изтърпи. Той сподели къде се е заразил, какви са били първите симптоми, как нещата са ескалирали и първо са му отказали лечение, след което се наложило да бъде хоспитализиран. Оказа се, че Играта няма платени здравни осигуровки, а претенции за ВИП обслужване. 

Играта споделя, че ужасът при него и приятелката му започва след едно пътуване до Турция. Временно неразположение усещат още докато са на територията на южната ни съседка. Прибират се в България и още на следващия ден ги връхлитат страшни болки в мускулите и ставите. На четвъртия ден губят вкус и обоняние. 

Личният лекар им предписва антибиотик, който не дава резултат. Тогава ги съветва да се обадят на 112 да им направят снимка, тъй като може да карат пневмония. След 4 часа в чакане линейката пристига и карат заразените да излязат на улицата и да бъдат прегледани там. Мерят им само кръвното, след което ги пращат вкъщи, тъй като места в болниците няма, пък "били млади и щели да се оправят". 

"Нямахме избор и се затворихме вкъщи още по- объркани и притесни. Опитахме се да продължим лечението, което явно не помагаше…. Следващите 3 дни ми се сливат. Бяха меко казано ужасни! Едвам отварях очи, не говорех, не се хранех, пиех само по глътка вода...Лежах ден и нощ с температура над 38,7 градуса, която не се влияеше от медикаменти.", спомня си Играта. 

Приятелката му била силно уплашена и решила отново да повика Бърза помощ. Този път екипът се казва в дома на болния и преценяват, че трябва да бъде хоспитализиран. Играта среща трудност при намирането на приятел, който да му донесе от тях  неща за настаняване в болница. "Моята приятелка звънна на поне 10 човека, които бяха извън града, имаха работа или директно отказаха, защото имали семейство, а ние сме заразни. Разбирам страха на всеки, но тук може да разбереш кой ти е приятел и кой познат', разочарован е той. 

"Хубавото е, че вече имам направена снимка и ще имам яснота какво ми е, но уви. Два дни чаках да ме снимат, два дни чаках и да ми кажат какво има на снимката. Не упреквам лекарите и сестрите работещите там, но всеки на мое място би искал да знае какво му е. Аз лежах там и не знаех какво ми има. разказва през какво е преминал по време на престоя си в болничното легло. 

Играта бил и с неплатени здравни осигуровки и съвсем естествено сестрите всеки ден го приканвали да поправи тази грешка. "Хем не е внасял здравни осигуровки, хем има претенции към лекарите и здравната система. Жалва се, че одеялото било на 100 години - от къде да купят нови, като такива мишки като тоя има хиляди. И в крайна сметка какво се оказва - и да плащаш, и да не плащаш всички ни лекуват еднакво", гневят се в социалните мрежи недоволни граждани, пише Шоу блиц. 

"Пиша това, защото в период от две седмици аз изпаднах в много тежко депресивно състояние. Вманиачих се да мириша всякакви етерични масла, парфюми, боклук дори. Имаше периоди, в който усещах и помирисвах, но вечер се губеше отново", допълва той.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?