3906

И посмъртно не му се размина: Връщат дела срещу Майкъл Джексън

Жалбите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е трябвало да бъдат отхвърляни от по-ниско инстанционен съд, реши в петък състав от трима апелативни магистрати от Калифорния. 

Апелативен съд в Калифорния възобнови прекратени съдебни искове на двама мъже, които твърдят, че Майкъл Джексън е упражнявал сексуално насилие над тях в продължение на години, когато са били момчета, предаде АП.

Състав от трима апелативни магистрати от Калифорния реши в петък, че жалбите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е трябвало да бъдат отхвърляни от по-ниско инстанционен съд. Според тях ищците могат основателно да твърдят, че две корпорации, собственост на Майкъл Джексън, посочени като ответници по делата, е трябвало да ги защитят. 

Нов калифорнийски закон, който временно разширява обхвата на делата за сексуално насилие, позволява на апелативния съд да възобнови делата.

За втори път съдебните искове - подадени през 2013 г. от Робсън и от Сейфчък през следващата година - се връщат за разглеждане, след като вече са били отхвърлени. В документалния филм на НВО от 2019 г. "Да напуснеш Невърленд" ("Leaving Neverland") двамата мъже разказаха историите си .

Съдия, който през 2021 г. отхвърли исковете срещу "Ем Джей Джей Пръдакшънс" и "Ем Джей Джей Венчърс" - корпорации, на които Джексън е бил едноличен собственик и акционер, заяви, че не може да се очаква от тях да защитават деца. Кралят на попа почина през 2009 г, пише blitz.bg.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
неангажиращо мнение

неангажиращо мнение

20.08.2023 | 09:20

Не мога да се начуда на днешните чалгаджийки, какво му харесват на тоя негър-маймун, та почти всичките си промениха суратите и вече приличат на него! Преслава, каква хубавка беше преди да замяза на него, и чар си имаше, и всичко. А сега,... Майкъл Джексън! За певческите качества мнението ми е че, тоя негър-маймун мякаше като разгонена, улична котка а, чалгаджийските певици грачат като гарги!

Отговори
1 0
Тези

Тези

20.08.2023 | 08:14

Боклуци са били поткокороавани от техните родители и обработвани със специални лекарства за да говорят глупости . И да спечелят пари по лесния начин.

Отговори
2 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?