Хю Хефнър - човекът, който създаде империя с 600 долара

Основателят на Playboy обожаваше Мерилин Монро, сега е на по-добро място - в купен за 75 000 долара парцел до гроба йи

Преди година от този свят си отиде една легенда - Хю Хефнър, който създаде култовия "Playboy", първото лъскаво мъжко списание. Той бе една от най-влиятелните личности на ХХ век и успя да изгради цяла империя с капитал само от 600 долара и безупречен търговски нюх.

В памет на вечно усмихнатия мъж с кашмирения халат и лула в ръка днес си припомняме любопитни факти от шеметния му живот.

1. Хю Хефнър пише първата си сатирична книга още в гимназията, носи името „School daze”.

2. Хю Хефнър се задомява още през 1949 г., когато е само на 23 г. Това е само година след като загубва девствеността си. Тогава сключва брак с училищната си любов Милдред Уилиямс. По-късно тя разбива сърцето му, като признава, че му е изневерявала многократно още преди сватбата. Самият той определя признанието на бившата си съпруга като най-съкрушителния момент в живота си. Може би точно това събитие събужда плейбоя в него и до края на живота си той споделя леглото си с повече от 2000 жени. Злите езици твърдят дори, че Хю е имал и хомосексуални контакти.

3. Винаги се е радвал на солидно женско внимание, минавал е под венчило три пъти и от първите си два брака има четири деца.

4. Той присъства и в Книгата за рекорди на Гинес. Хефнър е най-дългогодишният главен редактор в света - в тази роля е в продължение на цели 60 години. Разбира се, става дума за легендарното списание "Playboy", на което Хю е главен редактор от самото му създаване.

5. Друг любопитен, но не много известен факт е, че коефициентът на интелигентност на г-н Хефнър е впечатляващо висок - 152. Той никога не е бил отличник в училище, но интелектът и бизнес нюхът му го правят една от най-влиятелните личности в света. Хю успява да наложи термина „плейбой“, който днес използваме като нарицателно за мъж, който има завиден успех сред жените.

6. Първото издание на "Playboy" излиза през декември 1953 г., но тогава главният редактор не предполага какъв ще бъде успехът на списанието и дори се съмнява, че ще издаде втори брой. Първият е разпродаден в тираж от 50 хиляди копия отчасти и заради голата фотосесия на секссимвола Мерилин Монро. Хю Хефнър обожава русокосата красавица и дори през 1992 г. закупува парцел на стойност 75 хиляди долара за себе си, който е точно до гроба на Мерилин. 

7. Създателят на Playboy винаги е поддържал строга дисциплина в имението си. Красавиците, живеещи там, имат пълна забрана да приемат наркотици и са задължени да не се прибират по-късно от 21 ч.

8. Между другото Хю Хефнър е далечен братовчед с Джон Кери и Джордж Буш.

9. По време на Втората световна война Хю служи в армията и пише комикси за военния вестник.

10. Хефнър е собственик на над 200 пижами в 20 цвята. Любимото му облекло, което обожаваше да носи в имението си, радвайки се на прелестни звездни красавици.

11. Макар че Хю Хефнър цял живот е заобиколен от най-красивите жени в света, имал е толкова много сексуални контакти и е изпивал по 36 бутилки пепси на ден, той винаги е бил в прекрасно здраве. През 1985 г. Хю получава инфаркт, след който известно време е парализиран. Но след като се стабилизира, се радва на прекрасен охолен живот и умира от естествена смърт на 91 г. в имението си.

Някои от култовите му цитати

Животът е твърде кратък, за да живееш нечия чужда мечта.

Как свалям жените ли? С изречението: „Казвам се Хю Хефнър".

Да живея в настоящето, мислейки за бъдещето и да остана свързан с миналото. Това ме кара да се чувствам цял.

Мисля, че съм най-успешният мъж, когото познавам. Не бих се разменил с никого и за нищо на света.

Пикасо е имал син и розов период. В момента съм в русия си период. 

Движещата сила в света не е религията, а сексът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?