Следвайте ни

Хвърля ли кърпата вечната Лили? Отмени турнета, чакат да се сбогува със сцената

viber icon

Хвърля ли кърпата естрадната легенда Лили Иванова и дали след като отмени турнетата си за 2021 година не мисли за сбогуване със сцената? Своя версия за отговора на този въпрос дават  ХотАрена.нет и "Уикенд". Според тях не пандемията, а тежестта на годините карат Лили да мисли за отказване.

Преди дни любимката на няколко поколения оповести, че е решила да отложи турнето си през 2021 г. заради COVID-19. Според 81-годишната звезда тя не се бои от вируса, но се съобразява с противоепидемиологичните мерки, наложени от здравното министерство. Както е известно, допълнителните мерки изискват зрителите на театралните представления и публиката в концертните зали да се настаняват през едно място. Свикналата да вдига на крака хилядите си фенове Лили не искала залите, пред които пее, да са полупразни.

От друга страна, като бивше медицинско лице, държала на мерките за безопасност и не искала да ги нарушава. Затова била готова да вземе крайното решение за музикалните си изяви и временно да ги преустанови. Певицата планирала да не стъпи в концертна зала преди декември догодина. Дали обаче след това ще има сили да изнася тежки концерти на живо и означава ли това, че тя подготвя оттеглянето си, питат се много нейни фенове.

„Лили сега е на 81 години, а тези спектакли са изключително тежки и натоварващи. Най-вероятно те изобщо няма да се състоят”, смятат от екипа на певицата, които също останали озадачени от нейното решение.

Тази година звезда №1 на родната музика отложи турнето си, като прехвърли старта му за февруари 2021 г. Само до края на юли трябваше да направи 18 концерта, а след това да продължи и с втората част от тура. Сега обаче й се налагало да отложи и вече отложения тур, а това означавало отново да пренареди концертите си.

Екипът на Лили се опитвал да я убеди да размисли, тъй като трябвало да се организира процедура по връщане на вече закупените билети. Било е предложено догодина да се организират концерти на открито в летните театри и подходящи за изява заведения. Очаква се тези дни естрадната прима да оповести окончателната си програма. По-вероятно е обаче концерти изобщо да няма.

За да компенсира почитателите си с липса на изяви, освен издаването на диск със записи от миналогодишните й концерти в НДК, Лили планирала да пусне и луксозен мултимедиен проект, включващ албум с нейни стари снимки и спомени и разговори с различни журналисти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

irinka

irinka

04.10.2020 | 03:26

Това е добър знак. Кресливата и проста медсестра, символ на застоя и соцносталгията е време да се прати в Кубрат.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?