3906

Хвърлиха микрофоните и подкараха трактор: Катя и Здравко от “Ритон” станаха земеделци

Хвърлиха микрофоните и подкараха трактор: Катя и Здравко от “Ритон” станаха земеделци

 

Най-обичаният музикален дует у нас - „Ритон“, са станали земеделци. Катя и Здравко са си купили малък трактор, с който да обработват огромната градина в къщата си в Банкя. По селскостопанските дейности певците се запалиха още преди години, а инициативата дошла от страна на Здравко, пише Ретро.

 

Сега той работи по новата реколта с домати, краставици, тиквички и всякакъв летен зарзават. Мъжката половина от обичания дует споделя, че релаксира, като се занимава с „аграрен фитнес“, докато Катя си взема сауна например. „Почива си, като копае, коси тревата и майстори разни неща из къщата. Голям е техничар“, хвали го тя. За целта той къта прибрани и прилежно подредени в специално помещение всякакви инструменти. Само косачките му за трева били три размера, без да смята тримерите. Храсторезите, дърворезачките и ножиците за подкастряне били над десетина по вид и размер.

„Всяка дейност по косенето и подстригването на растенията изисква различен инструмент, макар че има и такива, които ползвам много рядко“, признава той, като пояснява, че цялата тази работа му дава допълнителна енергия и му доставя удоволствие. Като истински майстор Здравеца, както го наричат приятелите, има слабост към всякаква техника. „Имам куп бормашини, шлайфове, банциг, няколко вида винтоверти, циркуляр, мотокултиватор, цялостно оборудване за боядисване, дори професионален компресор и къртач за асфалт“. Последните две машини не са използвани, но е важно да са в наличност, ако потрябват на неуморния певец. „Случих на мъж, и то какъв!“, не може да го нахвали Катя: „Например счупи се накрайникът на прахосмукачката и Здравко веднага го ремонтира идеално. Но него не го задоволявало и затова поръча нов. Няма нещо, което да не може да поправи или да направи по къщата - от сглобка на мебели, оправяне на всякакви джаджи, та дори до ремонтни дейности.“ Като истинска лейди - Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа - градинския дизайн и цветарството. Тя е виновник както за цялостното оформление и самия ландшафт на двора, така и за това къде какви растения да се засадят.

 

От 15 години дует „Ритон“ обитават една от най-красивите и големи къщи в Банкя. Освен десетки стаи, райска градина, спа зона те имат и открит басейн под формата на роял. Според имотни брокери домът им към днешна дата струва около 3 милиона лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Задължително

Задължително

11.05.2024 | 12:14

Да пишете каква реколта и от какво са изкарали. И тези двама поне едно дете да бяха сътворили .

Отговори
1 0
Гост 666

Гост 666

11.05.2024 | 07:29

Тези толкова години едно дете не направиха илиюпоне да бяха осиновили. А това можеби е трвокосачка да си коси тревата в двора . Земеделец е човек който има огромно поле с реколта не двор с къща .

Отговори
1 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?