Следвайте ни

Хората с този цвят на очите крият огромна тайна

viber icon

Специалисти от университета в Питсбър събраха данни по време на изследване, разкриващи нови невероятни способности на хората, които са с кафяви очи, пише fakti.bg.

Проучването доказа, че жените с кафяви очи имат по-ниска търпимост на болка в сравнение с дамите със сини, пъстри или зелени очи. Поради тази причина те страдат повече по време на раждането.

Според същото проучване светлооките жени са по-малко склонни към безпокойство и депресия - след раждането на децата те са по-малко склонни да се притесняват и изнервят, а също така имат и по-малко пристъпи на паник атаки и негативни мисли.

Друга невероятна характеристика на хората с кафяви очи е, че те мислят няколко пъти по-бързо от останалите - това е установено от изследователи от Университета в Единбург във Великобритания. В мащабен експеримент се оказало, че студентите с тъмни очи са по-добри при преминаване на тестове и изпълнение на задачи, които изискват бързо намиране на верни отговори. В същото време хората със светли очи са по-добри стратези - тяхното мислене отчита по-добре възможните последствия на моментните решения в бъдеще.

В допълнение, хората с кафяви очи по-рядко са склонни да развият алкохолна или наркотична зависимост. Според данни, публикувани от изследователския портал „ResearchGate”, светлооките хора и от двата пола пият много повече алкохол.

Според учените хората със сини или зелени очи са по-малко чувствителни към въздействието на алкохола и за това се нуждаят от по-големи количества, за да се опиянят.

Същото изследване е доказало, че хората с кафяви очи са по-малко склонни да развият рак. Експертите заявяват, че колкото по-светли са очите ви, толкова по-чувствителни сте към въздействието на вредната ултравиолетова радиация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?