Следвайте ни

Хората с този цвят на очите крият огромна тайна

viber icon

Специалисти от университета в Питсбър събраха данни по време на изследване, разкриващи нови невероятни способности на хората, които са с кафяви очи, пише fakti.bg.

Проучването доказа, че жените с кафяви очи имат по-ниска търпимост на болка в сравнение с дамите със сини, пъстри или зелени очи. Поради тази причина те страдат повече по време на раждането.

Според същото проучване светлооките жени са по-малко склонни към безпокойство и депресия - след раждането на децата те са по-малко склонни да се притесняват и изнервят, а също така имат и по-малко пристъпи на паник атаки и негативни мисли.

Друга невероятна характеристика на хората с кафяви очи е, че те мислят няколко пъти по-бързо от останалите - това е установено от изследователи от Университета в Единбург във Великобритания. В мащабен експеримент се оказало, че студентите с тъмни очи са по-добри при преминаване на тестове и изпълнение на задачи, които изискват бързо намиране на верни отговори. В същото време хората със светли очи са по-добри стратези - тяхното мислене отчита по-добре възможните последствия на моментните решения в бъдеще.

В допълнение, хората с кафяви очи по-рядко са склонни да развият алкохолна или наркотична зависимост. Според данни, публикувани от изследователския портал „ResearchGate”, светлооките хора и от двата пола пият много повече алкохол.

Според учените хората със сини или зелени очи са по-малко чувствителни към въздействието на алкохола и за това се нуждаят от по-големи количества, за да се опиянят.

Същото изследване е доказало, че хората с кафяви очи са по-малко склонни да развият рак. Експертите заявяват, че колкото по-светли са очите ви, толкова по-чувствителни сте към въздействието на вредната ултравиолетова радиация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?