Следвайте ни

Хаос в bTV! Война за стола на Хекимян

viber icon

На същински змиярник е заприличал в момента нюзрумът на Би Ти Ви покрай предстоящата рокада в сутрешния блок. Както е известно, предстои дългогодишният титуляр Антон Хекимян да оваканти стола си на водещ, след като бе издигнат от новото ръководство за директор на "Новини, актуални предавания и спорт" на мястото на Венелин Петков. 

Последният бе освободен от поста си на 21 декември миналата година. След няколко дни ще стане месец от рокадата, а Хекимян  продължава да води "Тази сутрин". Причината арменецът все още да посреща гостите на сутрешния блок била развихрила се драма за това кой точно да го наследи на никак нелеката и отговорна позиция.

Първата опция на новото ръководство в лицето на най-богатия чех Петер Келнер и изпълнителния директор Мартин Швехлак била напористата Мария Цънцарова, която искали всички протестъри в нюзрума. Противно на очакванията, че тя ще се съгласи от раз да поеме щафетата от Хекимян, Цънцарова изненадала управата с откровеното си нежелание да бъде повишена в лице на сутрешния блок. Мотивите й не били от професионално естество, а напълно лични - двете й деца, които са на 3 и 2 години. 

Не е тайна, че работата в сутрешен блок е свързана с ранно ставане и огромна ангажираност, като това би лишило младата майка от децата й и семейството й. Цънцарова не искала да пропуска най-сладките години на двете си момчета и те да растат без нейните грижи, поверени на детегледачки.

Втората възможна опция - Биляна Гавазова, пък не била много присърце на новия директор Антон Хекимян. Двамата бяха тандем в предаването, преди журналистката да излезе в майчинство. След което Хекимян продължи да води сам "Тази сутрин". Макар това да ангажирало почти цялото му време, той предпочитал да продължи в същия маратонски график, тъй като в отсъствието на Гавазова шефовете му оценили допълнителното му натоварване и заплатата му отбелязала съществен ръст. Според слуховете, именно Антон бил в дъното на това, че след края на майчинството си колежката му не седна отново в съседния му стол, а получи само потребителската рубрика - "Чети етикета".

Така се стигнало до третата опция, която изобщо не е била изненада за служителите на телевизията. Хекимян предложил за свой заместник водещият на новинарската емисия Денислав Борисов. Според новия началник роденият в Радомир Денислав пасвал идеално за позицията, а доводът, с който Хекимян излязъл пред ръководството бил, че за разлика от Цънцарова и Гавазова, не е семеен и може да бъде изцяло отдаден на новото си поприще. Освен това Денислав има опит, макар и кратък, като водещ на "Тази сутрин". Преди пет години, Борисов и Вяра Деянова смениха Хекимян за две седмици, докато титулярът бе в полагаемия му се летен отпуск. Още нещо - за никого в Би Ти Ви не било тайна, че освен колеги, Хекимян и Борисов се разбирали отлично и извън професионалните им ангажименти. Антон предвидливо драпал именно неговият човек да седне на стола му, за да се обгради с верни хора, над които да има контрол и свое "ухо" сред нюзрума. В телевизията упорито се говори, че новият водещ на "Тази сутрин" ще поеме официално щафетата на 1 февруари, понеделник. Както и че в последната работна седмица за януари, предаването ще има двама водещи - Хекимян и наследникът му, писа „Ретро".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бате

Бате

24.01.2021 | 09:45

Само противна та Цънцарова не. Семпла визия и неуважение към гостите. Денислав ще се справя добре.

Отговори
6 6
Биби

Биби

24.01.2021 | 03:27

Добре е да е Денислав. Лично аз го харесвам.

Отговори
12 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?