Отсвириха Халваджиян! Ето кой коли и беси в "Капките"

Те са учители, съветници, психолози и педагози на участниците в едно от най-обичаните и забавни предавания в ефира на NOVA „Като две капки вода“. Единият отговаря за актьорското майсторство, а другият – за вокалното. Жоро Низамов и Етиен Леви споделят любопитни детайли от своята работа в „Като две капки вода“ в предаването "Събуди се" по NOVA.

„Целият екип на предаването продължава да работи и да радва зрителите пред малките екрани всеки понеделник. Справят се без публиката, която дава настроението в самата зала,  но са професионалисти от високо ниво и знаят, че аудиторията на NOVA продължава да ги гледа с интерес. А дали в студиото са двама човека, 200, 2000 или 20 хиляди играта и себераздаването е абсолютно едно и също“, споделя Етиен Леви.

„Много сме щастливи, че продължаваме да работим. Много колеги ми звънят и казват, че нямат участия, представления… Маги Халваджиян е въвел драконовски мерки за сигурност – всеки разполага с маска, очила, ръкавици и всичко необходимо за безопасността на екипа. Работи се малко по-трудно, защото обучението, което провеждам, е малко или много интимен процес. То е като да инжектираш вируса на един талант в тялото на друг. А това се получава трудно от дистанция. Има и нещо друго – целият екип работим заедно от много години, с повечето от участниците сме приятели и в живота. Свикнали сме да се прегръщаме постоянно и това ми липсва“, споделя Жоро Низамов.

„Аз съм преподавател от дълги години в Нов български университет и при нас имаше специалност – „Музикотерапия“. Доказано е, че музиката лекува. Смехът също лекува. Повдига имунитета. Хората са по-издръжливи, когато са в добро настроение, когато не живеят в паника и страх. Колкото сме по-разумни, по-отговорни и по-дисциплинирани, толкова по-лесно ще преминем през изпитанието коронавирус. Назад във времето човечеството е преживявало много страшни заболявания като чума, холера, испански грип и какво ли още не. При всички положения ще премине и тази инфекция, защото има едни вселенски закони, които не трябва да забравяме. Те са определени от нашия Създател. Не може вечно да е лошо“, разсъждава Етиен Леви.

„Винаги съм казвал, че колкото по-далечен е образът от натюрел на изпълнителя, толкова е по-добре. А колкото е по-близо, рискуваш да изтървеш нещата и да влезеш в собствената си зона на комфорт“, категоричен е Жоро Низамов.

„Много е трудно да влезеш в певческия образ на друг изпълнител, защото гласовият апарат на всеки един от нас е различен. А има и изпълнения, които са доста вредни за гласа. Вокалната педагогика по принцип отрича имитацията. Там се работи за ярка индивидуалност. Това е единственият формат в света, в който се изисква имитация и изпълнителят трябва да нагласи начина си на мислене спрямо гласовия апарат, за да може да възпроизведе правилно звуците“, пояснява Етиен Леви.

„Категорично по-трудно е жена да изиграе мъж. Мъжът носи в себе си нещо женско и то се отключва, особено ако е по-артистичен“, твърди Жоро Низамов.
„В гласов аспект също за един мъж е по-лесно да имитира жена, защото при него съществува т.нар. глас фалцет, останал още от детството. Докато при жените той липсва. Рядко има певици с тонове, приближаващи се до тези на мъжете.“

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Иван мито

Иван мито

19.04.2020 | 23:11

Престанете да пишете някакви си сензационни фалшиви заглавия и глупави статии

Отговори
1 1
Терминатор

Терминатор

19.04.2020 | 18:04

Моля всички селяндури които си заминаха за празниците да си останат там ЗАВИНАГИ. Не сте ни необходими тук. В София. Копайте си доматите и не пречете на хората да живеят

Отговори
5 1
Vuh

Vuh

19.04.2020 | 11:54

Selqnduri

Отговори
1 1
Дзудзйн

Дзудзйн

18.04.2020 | 21:11

Вие сте най-неграмотният сайт на Балканите.И най -тъпите писачи.Как ли се върти под земята Стоян Вълев?

Отговори
8 1
Надя

Надя

18.04.2020 | 19:08

Господа текстописти от „Марица” поне веднъж имайте нормално,адекватно и ясно заглавие за клюките си. Парите ще си вземете с достойндтво,а и винаги ще има балъци като мен да Ви четем пародиите.

Отговори
11 0
Боко

Боко

18.04.2020 | 13:09

това предаване се превърна в евтина постановка в селска кръчма.

Отговори
10 7
нострадамус

нострадамус

18.04.2020 | 12:58

ваща мама откачена

Отговори
10 9

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?