Гръм във фолка! Нелина ликува, съдбата я зарадва с най-скъпото

Певицата Нелина триумфално се завърна на сцената на "Пирин фолк", пише show.blitz.bg. Нейната песен "Горди българи", която е в дует с Васко Лазаров, бе отличена с най-престижната награда на фестивала в Сандански. 

Пред репортер на БЛИЦ Нелина разкри всички детайли около своето участие, в какъв неочакван момент е получила предложението, за Пайнер и всичко ново около нея. В момента тя е самостоятелен изпълнител и се развива доста успешно без компания зад гърба си.  

- Честита награда! Очакваше ли, че ще държиш в ръцете си най-престижната награда от фестивала Пирин фолк? 

- Благодаря! Не я очаквах! Имаше песни в селекцията, които много ми допаднаха и конкуренцията беше силна. Когато излязохме на сцената и публиката избухна и запя с нас, се почувствах окрилена, щастлива и обнадеждена! Вече знаех, че всички усилия по пътя са си стрували! А Васко беше сигурен от самото начало в песента!

- Как се събрахте с Васко Лазаров в този проект?

- Един ден по време на пандемията си стоях на терасата и събирах витамин Д, когато телефонът ми звънна и това беше Васко Лазаров. До тогава не се познавахме лично. Предложи ми няколко песни и когато чух тази ми хареса от раз. Започнахме да си представяме как ще направим клипа, къде ще ходим да снимаме, с кого... Дадохме песента за аранжимент на Светослав Лобошки, а той като я чу, ни предложи да се явим с нея на Пирин фолк. Идеята ни допадна, защото си я представихме на точно тази сцена! Още не беше ясно ще има ли фестивал, защото все още бяхме затворени вкъщи. След 3 дни видяхме публикацията, че ще има Пирин фолк и ето ни тук.

- Не си се явявала цели 10 години на фестивала. Какво изпита сега, стъпвайки отново на тази сцена? 

- Да, повече от 10 години са изминали от последното ми явяване тук, организаторите са от Фен тв, аз идвам от Пайнер, вече съм самостоятелен изпълнител...само мястото е същото. Но като се огледахме, видях много от хората, с които работим през годините, много готини колеги, снимачния екип, гримьори, фризьори, водещите и се почувствах като у дома си! Организацията и отношението бяха чудесни през цялото време, което ме накара да съм спокойна и да се раздадем на макс на сцената.

- Кой те поздрави първи за наградата? 

- Екипът на фестивала, който беше зад кулисите, майка ми звънеше по същото време, колегите също - Светльо Лобошки, Севдалина Спасова, Надежда Захариева, Димитър Динев, Венцислав Димов, Атанас Стоянов, Генчо Генчев, Кирил Иванов, Даниела Маринова, Огнян Зеленков, Светла Караджова, Володя Стоянов, Юри Крумов, Емилия Валенти, Дарко, Денислав Нанков, водещите и много други. До днес продължават поздравленията,благодаря на всички ,които подкрепиха така силно нас и песента ни!

-  Защо докато беше в Пайнер не се явяваше на фестивала? Вероятно в колекцията си досега си щяла да имаш още подобни отличия?

- Докато бях в Пайнер съм се явявала много пъти на Пирин фолк. За пръв път през 1998 г. и получих награда за дебют. През 2005 г. получих 1-ва награда за изпълнение на "Едно малко дете", през 2006 имах рецитал, а през 2007-бях и водеща. Аз не обичам да се връщам назад. Смятам ,че животът е днес, тук и сега! Човек трябва да е смел, да не се страхува да рискува, за да върви напред. Когато губиш нещо, не знаеш какво можеш да спечелиш .Сигурно Господ е решил да стане така.

- Наскоро Камелия сподели в интервю, че предвещава лошо бъдеще за димитровградската фирма и все повече изпълнители да напускат. Какво можеш да кажеш ти по този повод?

- Фактите говорят сами по себе си. Не е моя работа да давам оценки, макар да имам свое мнение. Моята работа е да правя нови хубави песни и да радвам хората с тях. Тази година правя каквото досега не съм имала свободата да осъществя - дуети, очаквайте и трио скоро. Искам да разнообразя репертоара си, защото хората така си ме знаят-по сватби, рождени дни си пеем и танцуваме всичко, по концерти- много хора. Пък каквото каже Нейно Величество Публиката!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?