Следвайте ни

Готвачи скриха шапката на Ути Бъчваров

Рибни фантазии донесоха титлата „Кулинар на годината" на софиянеца Николай Николов

viber icon

Софиянецът Николай Николов спечели титлата Готвач на годината в оспорвания национален конкурс за кулинарната купа на България. Състезанието се провежда за трети път в рамките на Международния пролетен панаир със съдействието на Българската асоциация на професионалните готвачи. Майсторът на кулинарията е главен готвач на „Холидей инс" - София и беше предпочетен от журито заради перфектното тристепенно меню, което успя да подготви в двата състезателни дни.

Предястието, което говач №1 приготви, се състоеше от руло от сьомга, лаврак на пара с аспержи и паста с трюфели и билки. Основното ястие, сътворено от Николай, беше агнешко гръбче с коричка от козе сирене и кедрови ядки, а за десерт майсторът-кулинар сътвори баварски крем с еспресо и сметана и ягоди с малибу, манго и мента.

Втората и третата награда в конкурса останаха за подгласниците му Милен Панев от пловдивския ресторант-градина „Филипопол" и варненеца Ивайло Димитров от „Сийн Сити". Най-добрият майстор-готвач на България получи едноседмична екскурзия до Германия с включено посещение във фабриката за конвектоматни фурни на фирмата, която беше и основен спонсор на кулинарното състезание.

Най-добрият сладкар на България е дама. Елеонора Дамянова от Гранд хотел „Варна" успя да очарова публика и жури със своята експозиция от петифури и тортата, която приготви пред зрителите.

В категорията „Кулинарен отбор на България 2010" първото място зае тимът на „Метрополитен" София в състав Таня Витанова, Васил Александров и Венелина Попова. Това са и хората, които ще представят България в международни кулинарни състезания през следващата година. Второто място зае също софийски отбор - от „Саса клуб" с капитан Петър Николов. На трето място остана сборният отбор от варненски готвачи с капитан Ивайло Димитров. Водещ на приключилата двудневна кулинарна фиеста беше Ути Бъчваров, който също си облизваше пръстите на вкусните шедьоври на колегите си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай