2374
Следвайте ни

Горещи страсти в поп фолка! Роксана се видя в чудо, забърка се с табора

viber icon

 Мюзикълът "Таборът се връща от небето" се превърна се в абсолютен хит във Варна. Той ще бъде представен за трети път в морската столица на 16 декември от 19.00 часа в Двореца на културата и спорта.

Специален музикален гост този път ще бъде Кралицата на ромската музика - Роксана.


Билетите вече са в продажба на билетна каса театър "Българан".


Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Хореограф на танците е Радослав Иванов. Участват: Лилия Илиева, Красимир Ранков, Велин Михайлов, Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова, Георги Георгиев, Теодор Христов, Валентин Митев.


Танците се изпълняват от Ансамбъл "Одесос" при ОД на МВР - Варна.


Специалният музикален гост ще е Роксана. Тя е една от най гласовитите и обичани певици в България, Европа и на Балканите . Вратата на голямата сцена за нея отворя не кой да е , а най-големият - властелинът в телевизионният ефир и шоубизнеса в страната ни - Слави Трифонов.  Той е и човека, който я кръщава със сценичното й име.


Обичана от всички,  призната от всички, спечелила сърцата на публиката освен с музиката си вълшебния си глас, но и с красивата си непринудена усмивка.
Тази година на ромският фестивал по случай световният ден на ромите тя бе обявена и коронясана за Кралица  ромската музика .


Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд "Култура".


„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.


С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци.Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.


Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода, пише Телеграф.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гунди

Гунди

07.10.2021 | 11:51

Роксано незабравияи ивана аконебешетя оште щтеше дамеришеш на пот и наи важното данезабравиш от кое селоси много горделива сеправиш летиш нависоко дръшсе данепаднеш

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?