Следвайте ни

Гореща новина за хитова актриса от „Откраднат живот“ СНИМКА

viber icon

Чаровната актриса Дария Симеонова, която изгря за масовата публика в хитовия медицински сериал „Откраднат живот“, участва в два нови вълнуващи проекта на кинорежисьорката Зорница София, съобщи специализираното издание FilmNewEurope. Те са обединени от темата за майчинството. "Майка" е в последния етап на дофинансиране, а неговото продължение "Три килограма щастие" е в начален етап на развитие, пише "Монитор".

Зорница София – автор лентите на „Мила от Марс“, донесла много международни награди, „Прогнозата“ и „Воевода“, е работила върху сценария на „Майка“ заедно с Миглена Димова-Кумитски, а по този за „Три килограма щастие“ - с Виктория Пенкова и Петър Делчев.

Първият сюжет пресъздава уникалната житейска история на талантливата театрална режисьорка Елена Панайотова, която Зорница София е разказвала и по-рано в документалния си филм Modus Vivendi (2006). Самата Елена не успява да роди свое дете, но понастоящем е възприемана като майка от хиляди деца на два континента. От години нейният хуманитарен проект „Артисти за деца“ помага на сираци в България и Кения да развиват творческите си умения чрез театъра и другите изкуства.

"Майка" спечели субсидия в размер на 100 000 лв. от Националния филмов център на втората конкурсна сесия за 2017 г. Снимките ще започнат през 2021 г. в Широка лъка в Родопите, София, Пловдив, Найроби и още градове в Кения.

Вторият сюжет представлява комедийна драма за 52-годишна жена, която решава да забременее с детето на дъщеря си, която не е в състояние да зачене, но иначе благородното й решение разтърсва вселената на четирима души.

И двата сценария са базирани на истински истории и са замислени едновременно. „Майка“ е разработена на ScriptEast, а „Три килограма щастие“ получи наградата на Villa Kult Berlinale на 17-ия онлайн форум „София Мийтингс“. Първото заглавие е копродукция с Хърватия и Германия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Султана Глаушева

Султана Глаушева

16.08.2020 | 18:25

А за жени кои сами раждат деца да напишувате, яловици ниедни?

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?