46

Гонят руснак заради гола изцепка на свещена планина

Руски турист ще бъде депортиран от Индонезия, защото съблякъл дрехите си на върха на свещена планина в Бали, съобщи Би Би Си.

Снимка на мъжа, който позира с панталони около глезените си в планината Агунг, се разпространи из социалните мрежи миналата седмица. Туристът, идентифициран само като "Юри", се извини, но ще му бъде забранено да влиза повторно в Индонезия поне шест месеца.

Напоследък Бали увеличи усилията си за борба с чуждестранните туристи с лошо поведение. Планината Агунг, която е най-високата точка на острова, се смята за "дом на боговете". Местен служител коментира, че "няма извинение" за поведението на мъжа от Русия. "Той наруши нормите и не показа уважение към нашата култура“, каза ръководителят на Службата за право и права на човека в Бали Анггиат Напитупулу.

"Действието ми няма извинение. Единственото нещо, което доведе до това, което се случи, беше личното ми невежество", каза във видео руският турист. По-късно мъжът участва в специална церемония за прочистване на планината - ритуал, често провеждан от местните след подобни инциденти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?