49

Голямо сърце: Петя Буюклиева простила на убийцата на майка си

"Минаха 20 години от това трагично събитие, но болката стяга сърцето ми. Времето не лекува, нищо не може да замени майка ти, каза в "120 минути" Петя Буюклиева.

Трагичният инцидент се разиграва през 2002 г., когато млад шофьор - момиче на 17 г., блъска с кола майката на певицата и отнема живота ѝ. 

За случилото се Буюклиева научава по телефона. Баща ѝ позвънява, но не успява да разкаже каква трагедия е сполетяла семейството. Вместо това го прави тяхна съседка, която взема телефона от ръцете му. 

Вечерта преди катастрофата Петя и майка ѝ обсъждат как ще празнуват 20-годишния юбилей от сватбата на певицата и нейния съпруг. "С нея имахме страхотна духовна връзка", допълни тя. 

И се обърна към зрителите: "Мили момчета, момичета, всички млади шофьори, пък и не само младите, помислете си дали сте достатъчно подготвени. Дали, излизайки разсеяни, неспазвайки правилата, няма да създадете ПТП, няма да почерните семейство".

"Аз понеже съм християнка, родена съм в малкия Асеновград, малкия Йерусалим, простих на това момиче. Тя трябваше да продължи образованието си. Получи основна присъда. Решихме да не ѝ попречим и това да ѝ бъде голяма обеца на ухото", обясни певицата.

А и според нея, майка ѝ, която е била учителка по химия и биология, не би искала момичето да излежи присъда от поне година и половина в затвора, след като навърши пълнолетие. 

"Но не мога да простя, че не е спряла. Видях я само в съдебната зала. Не исках да видя човека, който дори не си е дръпнал крака от педала. Простих като християнка, но в следващите 6 месеца не можех да пея. Смятах, че е престъпление", каза Буюклиева.

Гласът си тя наследява от своята майка. "Тя ми се яви на сън и ми каза: "Петя пей".

Макар самата Буюклиева да е шофьор, след трагичния инцидент с майка ѝ, тя решава да не кара повече кола сама.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?