2374
Следвайте ни

Голямата семейна тайна на Джак Никълсън - как сестра ти се оказва твоя майка

viber icon

Джак Никълсън е жива кино легенда, която милиони познават с роли в класики като „Полет над кукувиче гнездо“, „Сиянието“, „Колкото толкова“ и т.н. Освен забележителна кариера, носителят на „Оскар“ има и драматичен личен живот, в който се откроява една дълго пазена семейна тайна.

Джон Джоузеф Никълсън, както е действителното име на актьора, се ражда на 22 април 1937 г. в Ню Йорк. Той израства в Ню Джърси заедно с Етел Никълсън, собственик на салон за красота, която смята за своя майка.

Бащата на Джак има проблеми с алкохола и напуска семейството, когато Никълсън е още малък. По това време сестрата на бъдещия актьор – Джун, е 19-годишна танцьорка, която се опитва да пробие като актриса.

Когато самият Джак достигна крехката 17-годишна възраст, той се премества в Лос Анджелис, за да търси успеха си. Макар и да не произхожда от привилегирована среда, актьорът полага достатъчно усилия, за да покори върховете на индустрията.

Две десетилетия по-късно, когато е на 37, Никълсън получава телефонно обаждане от журналист на списание Time, което променя живота му. Въпросният репортер работи върху материал за звездата по повод филма „Китайския квартал“ и по време на своето проучване през 1974 г. разбира за семейна тайна, която разкрива пред самия Джак: хората, които актьорът смята за свои родители, всъщност са негови баба и дядо.

Нещо повече – сестра му Етел се оказва неговата биологична майка.

Първоначално холивудската звезда е обидена от твърденията и отказва да им повярва. Другата му „сестра“ Лорейн (която всъщност е леля на Джак) обаче потвърждава слуха по време на емоционален телефонен разговор между двамата.

 

Джак Никълсън
Снимка: Getty

 

„Това беше доста драматично събитие, но не беше нещо, което бих нарекъл травматизиращо...Бях доста добре оформен психологически“, казва Джак за узнаването на истината. А тя е следната:

Тъй като Джун е само на 18, когато ражда Джак - и по това време е неомъжена - родителите ѝ решават да отгледат внука си като свое дете, а Джун заема ролята на негова по-голяма сестра.

Колкото до биологичния баща на Никълсън, неговата самоличност и до днес не е категорично потвърдена, пише Edna.bg. Силно се спекулира, че е възможно това да бъде мениджърът на Джун, докато други източници твърдят, че тя не е знаела кой е бащата на детето ѝ.

 

Джак Никълсън
Снимка: Getty

 

Уви, когато актьорът разбира всичко това, двете най-близки жени от семейството му вече не са до него. Джун умира от рак през 1963 г., а баба му Етел си отива шест години по-късно, като и двете успяват да опазят тайната до смъртта си.

Актьорът обаче не приема лъжата с горчивина. „Не се налагаше да го обсъждам с тях“, споделя той. „Те бяха мъртви. Аз съм човек, който осъзнава какво чувства. Благодарност. Често съм казвал за тях: ако ми покажете днес някоя жена, която би могла да поддържа тайна, увереност или близост до такава степен, значи това е моят тип жена.“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?