1553

Голямата любов на Камен Во се върна, пак са заедно

Голямата любов на Камен Воденичаров Елина Кешишева се завърна в София, за да подготви своя изложба и да види премиерата на мюзикъла „Здравей, как си, приятелю?” по музика на Стефан Диомов в Музикалния театър. Режисьор на постановката е Камен, който за първи път се захваща с тази отговорна работа. Кешишева се появи и като гост в „120 минути”, но не обели нито дума за него.

Ограничи се да си спомни как като студентка по журналистика работела във вестник „Ку-ку” и призна пред Светльо Иванов, че образованието, макар и недовършено, й помага и сега. Красавицата, която бе успешна манекенка, напуска България още миналия век, след като получава покана да снима в Париж. Преди това участва в студентските стачки и протести, пише Минаха години.

Като модел се изявява само година и слиза от подиума, за да снима. Запалва се покрай бившия си съпруг Давид Белмер, който е професионален фотограф. Днес двамата са разделени, но навеки свързани от 21-годишната си дъщеря, а нашенката се утвърждава в професията.

Като млада обикаля три години из Азия, живее в Австралия, но вече четвърт век обитава френската столица. Иначе е родена в Бургас, а летата си прекарва в Черноморец. Заради Елина, която трябвало да стигне до Бургас, влюбеният Камен решава да тръгне на път през цяла България и в разгара на протестите срещу Жан Виденов двамата потеглят на 10 януари 1997 г. и са спрени от демонстранти, преградили изходите от София.

По онова време Воденичаров е един най-разпознаваемите шоумени и без проблеми преминава, както и на останалите барикади - Пловдив, Петолъчката при Сливен, докато стигне до родния на гаджето му Бургас. Ето какво си спомня за сблъсъка с популярността той: „Благодарение на „Ку-ку” усетих и разбрах какво е да си известен. Докато бях скрит зад куклата и водех гласа и главата й, всичко бе спокойно.

(Първоначално студентското предаване няма водещ, а пред камерата се появява само куклата, изработена от колегата на Камен от ВИТИЗ Ангел Манов. Ангел раздвижва ръцете й, а Камен - главата и й дава гласа си.)

До момента, в който започнахме да правим шантавите „Ку-Ку новини”. Когато започнах да водя тази рубрика и да заставам на екрана с лицето си, след няколко седмици търкаляне на тази рубрика, при многомилионна аудитория, която имаше предаването, в един момент се събудих известен. Усещането е умопомрачително. В началото страшно много радва, адски много те възбужда, качва те на седмото небе, а след това като че ли краката ти са привързани към бетонни блокчета, които те дърпат и те теглят надолу. Това усещане за популярност и известност е незабравимо”, обяснява актьорът, който продължава да води предаване в телевизията на Слави Трифонов.

За разлика от Елина той избира да живее в България. „Благодарен съм на съдбата и на колегите си за това, че имам хубава работа и заради нея хората навсякъде ни приемат с любов и усмивки, за смелостта да се боря и да експериментирам, за песните, филмите, театралните пиеси. Но покрай турнетата в Европа и САЩ виждам, че много хора не са имали късмет като мен и тези, които се справяме в България, въпреки трудностите. Защото не всички са имали възможност да работят това, за което са учили с желание“, казва Воденичаров. Той не забравя времето на студентските протести и е категоричен, че оттогава досега берем плодовете от дейността на хитри, непочтени и алчни хора.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?