Следвайте ни

Общинският съветник Георги Величков нагази в обувния бизнес

viber icon

Общинският съветник Георги Величков е поредният бивш футболист, който нагази в бизнеса с обувки. До дни представителят на "Ние, гражданите" в местния парламент отваря магазин за мъжки чепици. В начинанието Величко си партнира с двама други футболисти - Йордан Денков и Добрин Орловски. Идеята хрумнала на тримата преди  две години, когато отишли при опитен обущар в Пещера, който ги запалил по занаята. 

"Започнахме с пет мостри, като целта ни беше да ги показваме в сайтове за групово пазаруване. Грижата към обувката е големият проблем на българина. Няма естетика в родното производство", твърди Величков. За да почерпи идеи от големите, той посетил няколко модни изложения в Милано. В момента произвеждаме 5 модела, а до лятото смятам като до края на юни тази година се надяваме да станат 16. Материалът е италиански, като в бъдеще планираме да работим с еко кожи", допълва Величков. Търговията с обувки от години е нещо като втора специалност на футболните хора. Бившият президент на Ботев Димитър Христолов дълго време продаваше известни италиански марки у нас, а по-късно близнаците Гено и Иван Добревски имаха магазин, в който предлагаха няколко португалски марки. 

Георги Величков обаче ще има сериозен конкурент и в местния парламент. Трети мандат в Общинския съвет кара Георги Колев, известен с екстравагантните си обувки.

 

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?