Следвайте ни

Георги Христов отказа срамна пенсия

viber icon

"Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те лева, които ще трябва да получа! За хората в нужда да останат! Иначе ще ме е срам!"

С тези думи звездата на родната естрада Георги Христов изрази в социалните мрежи съпричастност към хората в страната, които взимат минимална пенсия. Според големия ни изпълнител, който също както колегата си Васил Найденов, едва ли ще вземе повече от 200 лева пенсия, която вече си е изчислил, предпочита да се откаже от нея за сметка на нуждаещи се възрастни, пише в. "България днес".

"Сам се осигурявам, защото, както знаем, повечето изпълнители няма да стигнем максималния праг на пенсия", обяснява Христов. Според него българинът не е свикнал да си търси правата и това трябва да се промени, ако искаме да живеем в благоденствие. "Аз не съм от този тип. Докато някои не се научат, че в тази държава има закони, които важат за всички, ще продължавам своята борба под една или друга форма с несправедливостите", категоричен е емблематичният певец.

Макар че му остава още доста до пенсия, тъй като е само на 55 години, за Христов липсата на достойни пенсии за хората на изкуството е "морално убийство".

"Какво стана с Борето Гуджунов? А с останалите мои колеги, които си отидоха от този свят в нищета?", пита Христов, който през целия си живот е бил свързан с различни благотворителни каузи. "За мен да помогнеш не е равносилно да се похвалиш. Не трябва да е така", категоричен е Жоро.

В момента певецът е на турне из страната, което минава при небивал успех. Залите са пълни, а хората го посрещат навсякъде с бурни аплодисменти. Турнето "Моят път" започна от зала 1 на НДК през април и вече мина през Плевен, Бургас и Варна, а на 24 септември феновете ще могат да видят звездата в Пловдив.

"Аз съм от хората, които никога не си посипват главата с пепел. Родил съм се в България, тук публиката е създала името ми и винаги съм й задължен. Колкото и да сме малки като пазар, колкото и да е трудно, трябва да продължавам да работя и да се развивам заради тези, които винаги са ме подкрепяли и подкрепят. Страната ни е малка, но сме народ с голямо сърце. Трябва да се опитаме да го отворим към хората, защото в противен случай кръвоносните съдове ще се запушат и то може да се пръсне. По-добре е да сме здрави и с туптящи големи сърца, които да дават топлина", споделя изпълнителят на "Черно и бяло".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Пенка

27.07.2019 | 17:25

Пак тази българска черта-злоба и завист.Замислял ли се е някой тези хора ,които толкова са еи радвали и създавали настроение как живеят.Как си отиде ВеликиятЕмил Димитров и други големи наши певци и артисти.Или единствено се интересувате от хонорарите.Има ли здраво мислещ човек ,който да одобрява пенсия от 200лева.Това е позор за нашата нация.Цял свят се прекланя пред българските гласове и изпълнители!

Отговори
5 0

Анонимен

26.07.2019 | 21:34

Те пък ще ги дадат на хората Чакай....

Отговори
4 0

Анонимен

26.07.2019 | 10:59

А колко взема от хонорати господа

Отговори
0 5

Силвия Костадинова

25.07.2019 | 11:29

По нашето законодателство на неговите години няма как да получава пенсия за осигурителен стаж и възраст, не отговаря на условията за пенсиониране за 2019 г., а те са 65 години и 39 г. и 4 м. трудов стаж. Спрете да пишете глупости и неверни факти!

Отговори
6 8

Асенова

24.07.2019 | 18:34

На колкото се е осигурявал,толкова ще получи! Като не си е плащал нормални осигуровки ,толкова Като е крил доходите си,да не реве сега

Отговори
18 6

Мария

24.07.2019 | 14:28

ЗАЩО СИ МИСЛИ,ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ МЕРЕН С ДРУГ АРШИН,ПОВЕЧЕ ОТ МИЛИОН БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ С ТАКАВА ПЕНСИЯ.РАЗМЕРА НА ПЕНСИЯТА Е РЕЗУЛТАТИВЕ, КОЛКОТО ОСИГУРОВКИТЕ ТАКАВА И ПЕНСИЯТА.ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСА ,ЧЕ ТЯ НЕ ОТГОВАРЯ НА СЕГАШНИТЕ МНОГО ПО ВИСОКИ РАЗХОДИ ЗА ЖИВОТ.

Отговори
31 10

Баба неда

24.07.2019 | 13:39

Той ще се осигуря са е добре ами който не може. За 43 години стаж ми дадоха 200 леса срамувам се но какво да направя

Отговори
24 4

8

24.07.2019 | 13:37

Айде сега...обвинява държавата,че едно време ги осигурявала на минималната заплата, а последните 20години, когато той се е осигурявал на каква сума го е правил? Или и той така е отбивал номера.

Отговори
23 6

СТАРАТА ШКОЛА

24.07.2019 | 12:57

Който може,го може!Това е.

Отговори
17 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?