1553
Следвайте ни

Гавра! Родната къща на Кралицата е китайски ресторант

viber icon

Уж пазят традициите! Родното място на Кралица Елизабет II вече е превърнато в китайски ресторант.

Кралицата е родена в градска къща, разположена на улица Bruton 17 в квартал Мейфеър в Лондон. Имотът, който е принадлежал на бабата и дядото на кралицата по майчина линия, е повреден от бомбардировките по време на Втората световна война

Днес мястото е популярен китайски ресторант.

В слънчевия 21 април 1926 г., само седмици преди тя да се появи на бял свят, родителите на кралицата се местят в имота, принадлежал на нейните дядо и баба по майчина линия. Тъй като е дъщеря на по-малкия син на краля, по това време не се е очаквало тя да стане кралица.

Животът се обръща и тя наследява трона, след като нейният баща Джордж VI става крал след абдикацията на брат му, крал Едуард VIII.

Оригиналната къща, в която е родена кралицата, вече не съществува – повредена е от бомбардировките и е разрушена впоследствие. В момента имението принадлежи на кралското семейство на Абу Даби и е част от портфолио от имоти в столицата, за които се смята, че са на стойност 5 милиарда британски лири, съобщава BBC News.

Плоча на стената на китайския ресторант гласи: „Тук се издигаше градската къща на граф Стратмор и Кингхорн, където Елизабет Александра Мери Уиндзор, която по-късно става Нейно Величество кралица Елизабет II, е родена на 21 април 1926 г.“

Друга плоча в съседство гласи: „Тази плоча е посветена в годината на сребърния юбилей от нейното управление на нейно величество кралицата, която е родена тук на 21 април 1926 г.

Още през 2015 г. китайският ресторант беше критикуван за проява на неуважение към Нейно Величество, след като постави навес за пушачи точно под плочите в чест на нейното раждане и сребърния юбилей.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?