Следвайте ни

Футболната съпруга Яна Чинкова стана тв водеща

viber icon

Мис Пловдив 2009 Яна Чинкова влезе в отбора на футболните съпруги, а в момента е водеща новините в сутрешния блок на Нова. Дамата има дете от Александър Бранеков, а искрата помежду им припламна, когато юношата на ЦСКА играеше за Локо Пловдив.  

 

Яна има успешна телевизионна кариера. В момента е част от екипа на „Здравей, България" и вече се превърна в едно от любимите лица за телеманите.

 

„Не ми е проблем ранното ставане. Извън телевизията единственото нещо, без което не мога, е дъщеря ми. Не мога и без спорт, може би. И без книги също", твърди пловдивчанката.

 


Яна е бивша атлетка. Защитавала е цветовете на Локомотив Пловдив. На Лаута пламва и любовта с бъдещия <210> съпруг. 

 

Към леката атлетика я насочва Светлана Исаева, една от малкото българки, минали двата метра в скока на височина. Бившата съперничка на Стефка Костадинова била съседка на малката тогава Яна и забелязала таланта <210>. Един ден се заговорили и Светлана <210> казала, че има фигура за лека атлетика. Дълго време Яна тренирала дълъг и троен скок, но заради проблеми с коленете и кръста се прехвърля в многобоя.

 

Кариерата <210> на модел продължава едва шест месеца и точно тогава - през 2009-а, печели титлата "Мис Пловдив" и правото да се яви на "Мис България". Междувременно представя тоалети в предаването "Огледала", където я видяла тогавашният директор на новините на телевизия ПРО БГ. 

 

Преди да застане за пръв път пред камерата, изобщо не си представяла, че животът <210> ще е свързан с журналистиката. Минава последователно през ефирите на ТВ7 и News7, преди да стане част от екипа на Нова.  
Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?