4232

Фурията Рени с тежко признание: В Сърбия искаха да стрелят по мен!

Попфолк ветеранката е първата родна изпълнителка, която прави „две кариери“ - в България и в западната ни съседка

 

„Два пъти съм карала с превишена скорост в Сърбия. Много бързах, имах участие в България. И втория път полицаите ми казаха, че вече са щели „да пуцат“ по мен.“ Това разкри наскоро певицата Рени. Попфолк ветеранката е първата родна изпълнителка, която прави „две кариери“ - в България и в западната ни съседка. Рени е и първата представителка на попфолка у нас, която подкарва последна марка луксозен мерцедес още в края на 90-те, пише "България Днес".

Първия път, когато натиснала газта до ламарина в Сърбия, тамошните пътни полицаи не успели да я стигнат. „Те ми махнаха да спра, но аз си казах: „Как да го направя, както съм се засилила? Тогава те бяха със застави, естествено, не можаха да ме настигнат и по едно време се отказаха.

Втория път, когато отново фучала с мръсна газ към родината, сръбските полицаи по думите й вече били „с пежа“ и се амбицирали да я настигнат. „Този път успяха. А аз бях голяма звезда в Сърбия. И като ме познаха, ми викат: „Ама защо не спря, помислихме, че има нещо съмнително! Вече щяхме да стреляме“, разказва гласовитата „джигитка“.

Изпълнителката на мегахита „Плакала съм“ за сефте осветява и една много нелицеприятна част от родния шоубизнес. Тя издава, че продуценти няколко пъти й правели номера заради финансовата й „несговорчивост“. Рени била изненадана да научи от организатори на концерти, че когато са звънели на продуцентите й, за да я ангажират, получавали отговор, че на тези дати вече имала участия.

Рени е убедена, че пускането й по пързалката се дължи на това, че  не се съгласила да дава непосилен процент от печалбата на продуцентите. „Като теглех чертата, често се оказваше, че съм на червено. А имаше големи разходи - за зала, за музиканти, защото аз пея на живо“, пояснява певицата.

Рени намира смелост да обясни точно и ясно защо някои нейни популярни колеги са останали извън играта, а други, обратното, са о пожънали за отрицателно време огромни успехи.  

„За да станеш толкова не бързо известен, означава, че си се съгласил да дадеш от 50 до 70 процента от хонорарите си на продуцентите“, категорична е най-известната в Сърбия нашенка, цитира hotarena.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?