Следвайте ни

"Фондацията" разпя хиляда в Хасково

Музикантите представиха новия си албум и събраха средства за лечението на Любчо

viber icon
ХАСКОВО, Михаил МИХАЙЛОВ
Супергрупата "Фондацията" изправи на крака и накара да танцуват и да пеят близо 1000 свои почитатели в зала "Дружба". Музикантите не изпълниха нито една песен, която публиката не познава, по думите на китариста Иван Лечев. Концертът е част от националното им турне, което включва 16 града.
Интересно е, че "Фондацията", която е основана по идея на Дони през 2013 година, направи първо две турнета в Америка и едно в Европа, след което през март-април тази година гастролираха и в Австралия и Нова Зеландия, преди да направи обиколка из България. Легендарните музиканти Кирил Маричков ("Щурците") - бас и вокал, Иван Лечев ("ФСБ") - китара и цигулка, Добрин Векилов - Дони (от дуета Дони и Момчил и "Атлас") - вокал, китара и синтезатор, Славчо Николов ("Б.Т.Р.") - соло китара и Венко Пороманов ("Те") - ударни инструменти, изпълняват своите най-големи хитове. Те са включили три-четири нови песни в репертоара си сравнено с предното им гостуване в Хасково преди две години на празника на града. Това са "20-и век", "Този филм", "Дива роза" и "Червило", те са включени и в първия албум на супергрупата, записан с музикантите от симфоничния оркестър на БНР през тази година.
Концертът в Хасково започна ударно с хита на "Щурците" - "20-и век". Под звуците на акустичния китарен саунд зрителите много бързо забравиха предразсъдъците и започнаха да танцуват по стълбите на залата и пред сцената. Организаторите на турнето направиха жест към хасковските деца и ги пуснаха безплатно в залата.
Мениджърът на групата Орлин Мирчев обяви, че почитателите могат да дарят средства за лечението на малкия Любчо. Музикантите подкрепят на всеки свой концерт дадена благотворителна кауза и със събраните средства те дават своя принос за лечението на болни деца от цялата страна.
Публиката припяваше мощно на повечето от песните, но най-топло прие "Вълшебен свят", "Уморени крила", "Клетва", "След десет години", а на "Вкусът на времето" и "Кукла" дори на моменти заглушаваше вокалите на Кирил Маричков и Дони. Накрая групарите бяха извикани два пъти на бис, а концертът завърши с емблематичната за Хасково песен "Среща", написана от хасковския поет Симеон Стоянов./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?