2374

Евгени Минчев развъртя секирата: Миро е златен и нагарча, Камелия се дави, а Мика Стоичкова прилича на монахиня

Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Камелия се дави в точки и запетайки

Оригинална дрешка, в случай, че Камелия беше стена в тапицерско ателие. Тук всичко изглежда безразборно и ми причинява зрителна епилепсия. Окото, сякаш неуморна сврака, каца от детайл на детайл и не може да се успокои. Тук точка, там запетая, многоточие и прерязан на две палмов лист... Сутиенът ми въздейства като балконче в панелка, боядисано свежо за лятото. Празнично е, балони в еднакви размери изпълват пространството. Камелия е красива, това дори един фотошоп не може да скрие. Имам равна непоносимост към прическата и към ръкавите ѝ. Моля, кажете, не на шега, тази снимка скоро ли е правена или някъде преди 2000-та година?

Нотариус Милена- първа сред равни

Топ нотариус Милена Георгиева е попаднала на точната дреха в ролята ѝ на кума. Хубавото е, че сватбите са точно четири, както се казваше в един филм, без нито едно траурно събитие. Георгиева изразява своята естетическа независимост в черно, а богатото си въображение - с тюлена гарнитура, по която са накацали бели намигванки. Фееричната комбинация въздейства възхитително и мога до потвърдя, че Милена държи палмата на модното първенство сред нотариусите. Усмивката е детайл, съпътстващ чара на госпожата, отдадена на успешен бизнес, деца и съпруг.

Ризата на Криско в пламъци и тръни

Тук си мисля за позата и ... дозата. Криско дава не само път на въображението ми, но и няколко посоки на размисъл. Но мен повече ме интересува облеченото- в случая странна риза, тип хавайка, вероятно минала през сатанински ритуал. Символите по нея ме стресират- трънни венци, кърваво сърце, някъде май се мъжделее кръст, пламъци обсипват горкия текстил... Криско клечи, не зная в каква нужда го е хванал момента, а  защо микрофонът е отпред, не ми е дадено да знам ... Шапката подсилва този емоционален момент и, истина ви казвам - можеше да е по-зле. 

Стоичкова знае ли накъде е тръгнала?

Къде отива облечена така г-ца Стоичкова? Според долната част на дрехата - отива в креватчето, а според горната - някъде по-така. Шапката предполага поне крайните редове на конните надбягвания в Аскот, но пък не е толкова пищна за целта. Дали това не са новите нощни шапчици, макар леко да прилича и на нощно... гърненце. Дантелите открояват симпатична гледка в центъра на събитията, наметалото придава тайнственост, все едно млада монахиня се кани да напусне манастира, а вън я чака принц с... лилав кон. Намирам бижутата за скучни, но на вкус и цвет, товарищей нет, както казват руснаците. Не разбирам това по ръцете татуировки ли са или остатъци от дива нощ. Ще и намиКна и ще продължа.

Миро златен, чак нагарча...

Златен е този Миро, бе. Златен, та чак ръжда не го лови. По мои изчисления, съм виждал това сако повече от пет пъти в последно време. Може да му е единствено, може пък да му е късметлийското. Не че и аз не съм носил подобни сака, но последното такова, което пенсионирах, беше през 1998 мисля. Ако десенът е върху плочки за баня, някак си щях да му се насладя, макар и това да е мода отпреди десетилетие. Да, друго си е да оставиш сапуна на подобна златиста повърхност, той да падне, ти да се наведеш, но това са ватмански вицове, не ми обръщайте внимание. Виждате ли ризката миркова, може би и маркова - черна и блестяща, с малък сребърен акцент на якичката. Това аз вече наричам кич и моля Миро, ако му е останала капка естетика, да си подбира по- внимателно дрехите. Цветът на косите не отразява представите ми за моден възход. Макар и преминал през много интерпретации в прическите, смятам че тази най-малко му отива. Тя изглежда така, сякаш ято сойки са имали спор върху нея и после са отлетели. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Mila

Mila

27.06.2022 | 02:49

Този "лорд" се чуди как да привлече внимание с тези много типични за високата аристокрация злобарски коментари, имащи претенцията за остроумна еманация на добрия вкус. Малко е попрекалил с напъването да оригиналничи и да се прави на важен, което само по себе си не е добър вкус. Не е и особено остроумно. Всъщност се опитва да прави това, което навремето правеше Денди, когото иначе толкова мразеше. При това Денди беше по-добър. Не знам на кого са необходими тези превзети глупости на "лорда", но сигурно доста го е закъсал, щом се е захванал с това.

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?