3906

Евгени Минчев: Михаела Филева е ръждива модна ирония СНИМКИ

Ето и новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“:

 

Михаела Филева - в ръждива модна ирония...

Луната спи току-зад Михаела Филева, но и самата тя явно е дрямала, докато са я облекли така. По космически години тя може да е имала и среща с Армстронг, не Луис а Нийл, но снимките излизат чак сега. Естрадата си иска своето и вероятно певицата догонва тези очаквания, макар  с този странен резултат. Стари снимки на поп каките на Михаела доказват твърденията ми, но съвремието или поне лично аз, бихме опонирали подобни визии. Горното пищималче, опитва сходство с бюстие, но се явява всъщност едно просто парче плат, захвърлено върху красивото момиче. Дългите бляскави ръкавици ми напомнят нощния бар на хотел Родина през 1983, когато не допускаха много българи. Ръждивият цвят на облеченото наподобява тенекиен покрив, подвластен на времето и климатичните условия. Препаската за глава можеше да бъде избегната, както и обувките, толкова груби, толкова извън концепцията.

Ризата на Бобан - оптическа епилепсия

Ще си призная, че взех Бобан Здравкович първоначално за Мустафа Чаушев. Същата исполинска фигура, същото ведро настроение, същата прическо. Ризата също може да се причисли към колекцията на големия Мустафа, но при Бобан тя изглежда малко по- странно. Десенът създава оптическа епилепсия, с кръговете, от които ми се вият кръгове пред очите. Това си е истинска попфолк заря, отпечатана на плат, но защо е трябвало да прерастне в дреха, Бога ми, не знам. Без да се покланям, свеждам поглед към обувките бобановски- та те са от поколението на моя татко, покойник от началото на демокрацията. Те не подхождат на черните панталони, нито на ризата, нито дори на гредореда тук. Само малко се връзват с настилката, но това не е грандиозно основание за наличието им.

Деси Добрева „преяжда“ с фолклора

Писана, още гиздава ще нарека видяното по Деси Добрева. Оценявам фолклорните мотиви по ризата, но те или е трябвало да бъдат оставени сами, без червената и натрапчива жилетка или жилетката да бъде друг цвят. Не се чувствам повече българин ако звезди посред бял ден ми натрапват гардероба си, подобен на този на някоя хорова капела от село Синчец например. Помня Деси с оригинален но не впечатляващ гардероб в кариерата и, обаче китки шарени и везмо ми идват вповече. Нека това бъде неин стил, обаче бих апелирал за малко повече дискретност, в смисъл- да си го облича на участия, без да утежнява онлайн пространството. Разбира се, скъпа Деси, можеш да препоръчаш и на мен същото, но аз бих го взел под внимание.

 

Тони Дачева - три кила банани и прежди...

Фото, моля фото, кой не ме е забелязал... Така си позира легендата Тони Дачева, с облекло- рибарски вечери, рибарски мрежи. Има много от модата на 90-те в този кадър,  чак цветът на облеченото е в тон с хита 3 кила банани. Ресните са отчаян вик към някогашните таверни и механи, към Домби културата и тогавашните модни нрави. Някой ще опонира, че това е ваканционно облекло, като сигурно ще доведе дознанието ми стари снимки на Си Си Кеч, но аз ще настоявам своето си. Изборът на Тони е леко встрани от всякаква мода, плажна или планинска. Синият шал донякъде спасява нещата. Не само защото аз имам такъв /леле, къде съм го дянал/ но и защото цветът е спокоен, класически, благороден. Гаджето се опитва да си спомни песен на Дачева и по немски си припява Бял мерцедес, но един банан по главата му сменя и канала и херците моментално.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?