1553
Следвайте ни

Евгени Минчев: Цитиридис идваше у дома, прилича на дядо Стефчо

viber icon

Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

 

Забранените дрехи на Рачков и Анита. И фотьойл.

Фонът- с цвят на обиден бидон, откроява още повече яйчено – фосфорно жълтото в дрехата на госпожа Анита. Много ме възбуждат пантофките на същата, с които сякаш приготвя зрял боб със зеле, кротнала се върху печка Мечта, каквато вкъщи имахме. Баба носеще същите пантофки, затова сравнението ми е лесно.

Анитка е съчетала това с бял халат – пази Бог да е визонено палто, както и с поза, която може да има окъсняла ромка на централна гара. Дънките дописват бележника и по мода, в който аз поставям среден 3, само защото веднъж Рачков ме потупа по рамото. Още се лекувам. Та, като казах Рачков, той също подценява модата.

Обувките бих подарил на Гришо да играе тенис и да... мачка. Сако и дънки е толкова износена идея, направо да не ми носи бележника си, защото ще поставя двойка. И само да попитам- откъде взехте този симпатичен фотьойл? Имаше подобен в профсъюзния дом на културата на работниците от транспорта.

„Пилето“ Райна, като след бой с петли?

Накарали един първокласник да каже „Обичам Райна с мед“, но това е лаф, на който се смеят само наборите ми. Но аз винаги се сещам за него, когато ми пробутат снимка на известната певица за коментар.

Аз пък обичам Райна с шапка, стига да не е тази на снимката. Съчетана с очевидно грубата блуза, тя придава на певицата вид на участник в бой с петли. Познатата за мен като нежна и уязвима звезда, Райна може да избере по подходящи комбинации, които да изтъкнат женствеността и. Тук тя се доближава до образите на някои мрачни жени от мрачни филми с мрачен край. Къде е картечницата, къде са боеприпасите, къде е земянката в която живее... Чакай, чакай, да не би Райна да отива... запас?

Мария в стил Кокоша Нел, но не съвсем

В нашият клуб за отдавнашни приятели имаме шеговит поздрав- „Здрасти, Маре“. Та, здрасти Маре и на теб, в този коледно- новогодишен пейзаж, включващ елха, певица и мрамор. Ботушките не са както в песента червени, те са черни и тормозят взора ми на съботен моден критик. Черното и празник се връзват само ако се е споминала свекърва. Шега, мила ми Маре.

Сладкото миньонче на попфолка се е сложила в нещо като спортен екип, който или е допълнително изризуван или фабрично е така. В двата случая за мен той няма никаква модна стойност, още повече че не придава на Мария някакъв особен блясък. Така както е, може да напазарува в бакалията, да отиде на ситно къдрене или на едра кола маска. Зад нея, чанта от престижна марка, напълно не подхожда на облеченото, дори го опровергава.

Мога само да предположа ако Коко Шанел може да види това, че няма да е много доволна. Гаджето ми се обажда от кухнята- какво е това Кокоша Нел? Здрасти Маре, казах му и на него и разбрах, че светът не е същият.

 

Преслава- много плат... за нищо!

Още една кандидатура за Снежанка съзирам чрез облеченото от Преслава. Милата ми приятелка обаче е направила своя версия на приказната героиня, като е махнала всичко приказно, което може да очакваме. Намирам тази рокля за толкова скучна, че може да подхожда най-вече за коледната нощ на наследница на швейцарска фамилия с шоколадена фабрика.

Има нещо гнило в кройката, не гнило а по-скоро спихнато, нещо изхлузено и вяло. Нещо като перде на къща, която е запусната и мебелите са покрити в бели чаршафи. В някои такива къщи е извършвано убийство.

Тук не, разбира се, само естетическо самоубийство, но тези неща са въпрос на личен избор. Джобчета, фистони, якичка, харбала и коланче са тежката артилерия на тази ненужно утежнена с подробности дреха. Повечето нашенци биха приели този плат само за кичозно спално бельо. Повечето трактористи биха си ушили лятна риза с къс ръкав. Певицата дори изглежда несигурна ако правилно разчитам знаците на стоежа или лицето и.

Цитиридис по пътя на дядо Стефчо

Цитиридис винаги е бил вълнуващ със своите комбинации, затвърждаващи   вида му на комедиен актьор. Но когато започва да се прави на цирков такъв, аз лично не го възприемам. Ето тук, прилича на водещ в увеселително заведение със стари градски песни, където между Танцувай циганко и О, спомняте ли си госпожо, той обявява номера с дресура на бели зайци и сиви мишки.

За да не бъда празнословен, направете сравнение със стари циркови програми и снимки. Някой си е направил страхотна шега с него, като го е пъхнал в мишо сиво сако с райе, сложил му е бомбе и както е едновременно слаб и пухкав- ето ти в едно Лаурел и Харди.

Панталонът очертава закръглените бедра, обувките стърчат досущ чардак а бастунчето едва прави симетрия между аксесоарите, за да не се разпадне кадъра. Препоръчвам на Кольо да изтегли кредит от естетическия бюджет на модните банки, като списания и интернет издания, за да се отдалечи малко от предприетия си естетически образ.

Иначе лихвите биха му стрували присмехулни реакци, които ще го отведат в графата на легендарния дядо Стефчо . Гаджето ме пита- този не е ли идвал вкъщи? Ами идвал е. Не дядо Стефчо, а Цитиридис.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Манафа

Манафа

17.01.2022 | 17:27

Хубаво те бях барнал у гепиме.трябваше да те и по снимам малко бароне

Отговори
1 0
Мр Бийн

Мр Бийн

16.01.2022 | 21:31

Какъв лорд е тоя мишок. Кой му е дал тая титла. Във Великобритания няма как да са му е дали. Сигурно са го излъгали и са му взели парите и тоя се мисли за рицар на големия а….с

Отговори
7 1
Шибалит

Шибалит

16.01.2022 | 12:12

На снимката този вътрак прилича на Фанфан лалето , абе общо взето противко!

Отговори
14 2
Габи

Габи

16.01.2022 | 11:14

Добре, че никой не се съобразява с модните тенденции и съвети на това чучела.Мястото на циркаджиите (моето голямо уважение към цирковото изкуство)е в цирка. Със своите тоалети той е едно голямо посмешище.

Отговори
11 1
бургазлия

бургазлия

16.01.2022 | 08:12

Страшно чучело е този. Сравненията му са на нивото на заядливата Мая от 3б клас. Кой му ги чете, че й публикува тези глупости. Не успях да си причиня целият му пасквил д а прегледам, но признавам че половината му го прочетох търсейки едно нещо, което да има смисъл. Ех, не намерих. Ще в внимавам дали има смисъл да отварям повече този сайт

Отговори
19 4
Димитрова

Димитрова

16.01.2022 | 07:22

Винаги ми е бил противен,този Евгени Минчев. Кой е той,че ще дава оценки за другите хора?! Навярно егото му е много голямо и се мисли за съвършен,но доколкото зная-съвършвни хора няма и най-красивите мъже и жени с имат,макар и малки свои недостатъци.

Отговори
14 5
АК 47

АК 47

16.01.2022 | 05:18

Доживяхме педелвайсите от градски транспорт да определят модата и да дават оценка на хората.

Отговори
24 2
Баба яга

Баба яга

15.01.2022 | 21:52

Мръсен гаден хомосек погледни себе си после коментирай другите

Отговори
26 6
Алито от София

Алито от София

15.01.2022 | 21:29

Пазарджишки цървул, както обикновено всички селяни първо стават ватмани или шофьори, та и Евгения Минчева не е изключение, но за разлика от другите горепосочени Е. М. може да се опише с една дума както сам се определя, гаден, долен х.о.м.о.с.е.к.с.о.а.л.и.ст

Отговори
27 6
Биби

Биби

15.01.2022 | 21:07

А ти провинциално жалко човече, и то горкото имал мерак софиянец да става. Та, за това знаеш за работниците в транспорта, защото ти си един от тези транспортни работници. Е, ти си точно тоя от някое градче или селце може би. Ти ли ще ми даваш акъл за мода бе. Забрави ли от къде идваш селянино !

Отговори
25 8
Браво Биби

Браво Биби

15.01.2022 | 21:33

Много на място казано. Един виден "столичен" ватман да бъде еталон за мода и на мен ми идва в повече. Да си гледа ръчките там и да не се отплесва в излишно шумолене.

Отговори
19 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?