Следвайте ни

Ето защо двойкаджиите в училище пробиват по-бързо в живота

viber icon

Съществува схващането, че трябва да завършите с отличие, за да си намерите хубава работа някой ден. За съжаление, реалността е друга. Никой няма да гледа оценките в дипломата, когато ви наема.

Тогава, защо хората, които едва завършват, успяват в живота? Ето причините за това:

1. Разбират какво искат по-рано от другите

Те не си губят времето с ненужни курсове. Например, ако искате да сте техник, няма нужда да пишете хиляди есета как сте прекарали лятната ваканция.

Световноизвестният иноватор и предприемач Стийв Джобс не беше завършил университет, но се издигна на върха на IT индустрията. В реч пред абсолвентите от университета Станфорд, той беше казал: „Единственият начин да вършиш отлична работа е да обичаш това, което правиш. Ако не сте го открили още, продължавайте да търсите! Не се примирявайте!“

2. Добиват опит от първа ръка

Повечето от „лошите“ ученици започват да работят по-рано от връстниците си. Така оценките им се понижават. В същото време, получават безценен опит, който „отличниците“ изпускат. Всички знаем, че е малко вероятно да ви наемат без никакъв опит.

3. Завързват познанства

Отличниците учат ненужни предмети, а тези с ниски оценки четат много полезна литература и общуват с много хора всеки ден. В истинския живот е важно да познавате влиятелни хора и да умеете да общувате.

4. Наслаждават се на живота

Студентите с по-ниски оценки ходят на партита и понякога идват с махмурлук на лекции, но се наслаждават на живота. Така правят и в работата си. Просто е: щастливите хора са по-успешни. Шефът ще избере забавен и активен човек, който развеселява другите, а не много интелигентен, но стресиращ и негативен.

5. Намират най-простите решения

Бил Гейтс също е сред хората, които не могат да се похвалят с отлични оценки. Въпреки това се издига, като построява Microsoft. Той е много отворен човек и никога не гледа дипломата или оценките. За него е важно нестандартното мислене. Както казва: „Винаги избирам мързелив човек да свърши трудната работа, защото ще намери лесен начин да я свърши!“

6. Следват мечтите си

Голяма част от успеха се състои в това да правите нещо, което обичате. Не е нужно да продължавате с това, което сте захванали в началото на студентските години или това, което родителите ви искат. Вземете за пример най-младата милиардерка Елизабет Холмс, която направи революция в медицината. Тя напуска един от най-престижните университети, Станфорд, за да следва мечтите си. Друг пример е сър Ричард Брансън, който напуска училище на 15 години, а сега управлява огромната авиокомпания Virgin.

7. Знаят какво е да се борят

За успеха са нужни емоционална интелигентност, упоритост и страст. Най-важното е да се научите да преодолявате провалите. Не само в бизнеса, а и в живота, ще имате добри и лоши ситуации. Хората с ниски оценки знаят какво е да се мъчиш с изпит или да събираш пари за бизнеса си.

Оценките са просто числа. Истинският успех е да станете някой в живота.

Източник: manager.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Иван

Иван

11.01.2021 | 06:01

УМЕН КОН НЕ ТЕГЛИ

Отговори
1 0
Въпрос?

Въпрос?

11.01.2021 | 02:23

Поощрявате НЕученето ли с тази статия?! Въпроса е риторичен.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?