Следвайте ни

Ето в коя богата държава се местят Плевнелиев и Деси Банова

Росен Плевнелиев напира за посланик на България в богата европейска държава. Според запознати става дума за Швейцария.

Неговата изгора красивата синоптичка Деси Банова го подтиквала да заминат за живеят в чужбина и го насърчавала да се посвети на дипломацията. Президентът бил склонен да работи за България на международната сцена, макар че не би отказал и висок пост в някоя международна организация.

Като бивш държавен глава Росен Плевнелиев е наясно кои посланици скоро трябва да се върнат у нас. Дипломатическото място в Швейцария скоро ще стане вакантно, защото мандатът на Меглена Плугчиева в Берн изтече, макар че тя продължи да изпълнява функциите си там. Живописната алпийска страна е световен политически и банков център и там се намират седалищата на редица международни организации, писа „Таблоид“.

В престижния швейцарски курорт Давос ежегодно се провежда Световният икономически форум, който събира елита от различни държави и институции. Плевнелиев е човек, който разбира от икономика и финанси, владее перфектно английски, както и немски – един от трите официални езика в страната на шоколада и би се вписал идеално като посланик в Швейцария. Не на последно място трябва да се отбележи неговата страст към ските – от години Росен е запален скиор и елитните ски курорти на Алпите са точно по вкуса му.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?