1553

Ето най-красивите рози на Казанлък

Неделина Неделчева стана 56-ата Царица Роза на Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС от града. Абитуриентките, заели първите три места бяха избрани измежду повече от 20 претендентки за короната.

Изненада за публиката и за победителката тази година е, че тя получава правото на участие в конкурса за красота „Мис България“. Победителката ще намаже още традиционното пътуване до Япония, както и участие в годишната среща на Индийската асоциация за етерични масла в Ню Делхи и пътуване до Дубай, осигурено от един от спонсорите на конкурса.

През предстоящата година тя ще бъде посланик на Казанлък на изложения и борси по целия свят. По традиция в състава на журито е и посланика на Япония в България, който тази година беше представляван от културното аташе в Посолството на Япония Кенто Мераки.

Поздрав отправиха кметът Галина Стоянова и инж. Николай Ибушев, изпълнителен директор на оръжейния завод „Арсенал“ АД, който е генерален спонсор на Празника на розата. Изборът на Царица Роза постави началото на празничната програма, която продължава до 2 юни.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?