1939

Ето кои са 10-те храни, които са забранени по света

Всички се интересуваме от полезни, здравословни и диетични храни, но малко от нас знаят, че има списък на храни, които са забранени по света.

Кои са тези 10 храни, които са забранени по света?

Макароните със сирене

В Австрия и Норвегия са забранени така обичаните от всички макарони със сирене. Законът не забранява, разбира се, да си ги приготвите у дома, но забранява продажбата на консервирани макарони със сирене, приготвени за директна консумация. Това е така, защото в консервирания продукт има оцветител, който може да крие риск за здравето при деца и възрастни, пише Actualno.com.

Гъшият дроб

Той също е забранен в някои държави. Това са Индия, Израел, Аржентина и няколко щата в Америка. Забраната е измислена с цел защита на пернати и насилствено угояване. Гъшият дроб е вкусен и доста полезен. В Калифорния няколко ресторанта имат разрешителни за приготвянето на гъши дроб по различни рецепти, но без такива е немислимо да се предлага като деликатес.

Хайвер

Той е забранен само в една държава и това е така, защото популацията на рибите е много ниска. Страната е Иран. Във всички други краища на света консумирането на хайвер е разрешено и дори се приема за просперитет.

Кетчуп

Така апетитният на малки и големи кетчуп е забранен за консумация на учениците във Франция. Причината е, че променя уникалния френски вкус на традиционната им кухня.

Шоколадови яйца

Знаете ли, че Италия е родина на шоколадовите яйца. А знаете ли, че в САЩ, където гражданите могат легално да носят огнестрелно оръжие се забранява консумацията на шоколадови яйца? Причината е, че според здравните органи малките части на играчките, съдържащи се в опаковката, са опасни за поглъщане от децата.

Свинското месо

Поради религиозни принципи тази храна е забранена в исляма и в юдаизма. За тези народите от тези религии свинята е нечисто животно. Така поради религиозни причини тя е забранена за консумиране!

Чесън

Реално чесънът не е забранен за консумация никъде по света. Истината е, че по-скоро е непозната култура в страни като Китай, индийски касти и будистките монаси. Те не може да го консумират заради религиозни причини. При тях чесънът е храна на боговете и затова не може да се консумира от простосмъртните.

Мастилото на сепия

То е кулинарен деликатес и е забранено за продажба в Южна Корея. Смята се, че крие опасност от отравяне.

Баница с месо

В Сомалия консумирането на баница с месо е забранена. Забраната е наложена, поради недобросъвестни търговци, които предлагали преди време баници с развалено месо и така довели до здравословни неразположения масово у населението.

Непастьоризирано мляко

В Канада здравните власти са забранили да се продава и консумира непастьоризирано мляко, защото носи много болести. В резултат на краткия срок на съхранение и минималните нива на хигиена има закон за продажбата на такова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?