Следвайте ни

Далече от тях! 6 неща в дома са истински енергийни вампири

viber icon

Случвало ли ви се е да сте си вкъщи, а да започнете да усещате, че енергията на дома се променя, чувствате се зле, ставате несръчни, каквото и да подхванете - то се проваля. В такива случаи е време да направите ревизия на дома си и да откриете вещите, които ви потискат, пише woman.bg.

Растения

Пълзящите растения имат специфичната способност да привличат болести, когато се отглеждат вътре в дома. Растейки навън, правят обратното – пъдят бедите. Затова често можете да ги видите по фасадите на къщите. Безобидните на пръв поглед градински теменужки и елхови клонки също могат да привлекат неприятности. Тези растения от древни времена се смятат за гробищни, затова не е хубаво да имате в дома си символ на отвъдния свят. Освен това се отървете от сухите цветя, особено от папурите. Много флористи биха ви посъветвали да гледате у дома бегония, която е символ на благополучието.
 
Счупени вещи

Старото поколение е свикнало да пази счупените и захабени вещи „за всеки случай“. По-правилно обаче ще е да се отървете навреме от тези предмети, за да избегнете неприятности. Повредените вещи носят негативна енергия. Освен това с тях сте преживели много събития (хубави и лоши). Представете си колко енергия са натрупали в себе си! Изхвърляйте вехториите с леко сърце, но го направете правилно. По-добре не ги изхвърляйте в контейнера за боклук, където някой може да си ги прибере и да си присвои жизнената ви сила – вещите, които сме докосвали, са незримо свързани с нас. Направете весело изгаряне на вехториите си на село и се простете с миналото. Изчистете пространството около себе си за нови неща!

Вещи на бивши обитатели на дома ви

Често бившите собственици на недвижими имоти оставят там свои вещи. Новите стопани понякога даже се радват на тези находки, които често се оказват полезни. След време обаче започват да забелязват странни неща – например, че постоянно сънуват кошмари. Не разбират какво става, проветряват стаите, редовно чистят, но продължават да се измъчват от неприятни сънища. Става ясно, че проблемът е в дивана на предишните собственици. Имайте също така предвид, че при продажба на апартамент всеки би се постарал да представи имота в най-добрата му светлина и за нищо на света не би казал на потенциални купувачи, че на оставения в жилището диван е лежал (или дори умрял) тежко болен човек.

Дреболии

Ето кои са основните източници на негативна енергетика – неработещи часовници, календари с необърната страница, износени чехли и счупени стъкла или огледала. От тях трябва да се отървете на първо място.
Препарирани животни

Някои смятат, че еленските рога на стената или мечешката кожа на пода ще придадат по-разкошен вид на дома им. Трябва обаче да имате предвид, че преди да попаднат в жилището ви, тези животни са били мъчително лишени от живота си. Тези зловещи артефакти със сигурност няма да ви донесат радост.

Счупен мобилен телефон

Телефонът е основният акумулатор на енергия в жилището. Именно в него се съхранява практическия целият живот на съвременния човек. Очите ни са така устроени, че не могат да видят менталните връзки, идващи от ефирния свят (иначе щяхме да полудеем!). Учени обаче са доказали, че електронните устройства не са просто средства за развлечение и комуникация. Те са и своеобразен портал, който може да взаимодейства с нашата енергия. Затова е важно да изтривате ненужните снимки и данни и да заличите историята, свързана с негативни събития (заболявания и т.н.). Ако телефонът ви се е повредил и не може да бъде поправен, не си го оставяйте за спомен или за части. Отървете се по-скоро от него и започнете нов живот с нов телефон!
 
Подхвърлени неща

Ако сте разчистили всичко съмнително от жилището си, а продължава да ви преследва лош късмет, време е да потърсите дали някой не ви е подхвърлил нещо. Може да са животински кости и лапи, кичури коса, игли, камъни или чувалчета с пръст. Това са омагьосани предмети, които са донесени в дома ви, за да ви навредят.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?