Следвайте ни

Ето какви дипломи имат Гала, Тита и Кобрата

viber icon

На тазгодишния 24-ти май, който за първи път празнуваме с новото му име - "Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност", мнозина се запитаха какви дипломи имат едни от най-популярните и актуални българи в момента.

Разбира се, този списък може да бъде много дълъг, но ще дадем пример само за няколко личности, които са се доказали, по един или друг начин, в професиите си. Интересно е какво са завършили, за да се реализират именно така.

Тв водещата на "На кафе" Гала, например, с която се будим всяка сутрин от ефира на Нова телевизия, има цели две дипломи за висше образование - по педагогика и по детска психология. Завършва Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", но още от 90-те години е телевизионно лице, познато от емблематични за българската телевизия предавания.

Тийнсензацията Тита пък, която наскоро направи доста любопитна професонална метаморфоза, присъединявайки се към отбора на поп фолка, бе абитуриентка през 2018-та и есента на същата година се записа студентка. Избраната от нея специалност е "Управление на бизнеса и предприемачеството".

Кубрат Пулев взе своята диплома от НСА също през 2018-та, след като защити дипломна си работа на тема "Личностни характеристики и нагласи за агресивно реагиране при състезатели по бокс". "Щастлив съм, защото вярвам в силата на българското образование! Вярвам и че ние – спортистите, трябва да служим за пример. Големият спорт трябва да върви ръка за ръка със знанието", написа тогава в профила си топ боксьорът ни.

Музикантът Наско Колев пък учи медицина в родната Варна и дори миналата година е стажувал във варненска болница. Споделял е, че има идея да специализира гинекология.

Плеймейтката Нора Недкова се дипломира през 2019-та, след като завърши успешно бакалавърска програма по "Маркетинг" в Нов български университет.

"Всеки, който си поставя ясни цели и продължава да обновява своите знания и умения, ще бъде много по-успешен от тези, които не го правят! Bинаги ще има хора, за които няма да сте достатъчно добри, но важното е да бъдете удовлетворени от самите себе си! Аз съм. Благодаря на семейството ми за подкрепата", написа тогава тя в социалните мрежи.

А инфлуенсърката Александра Петканова е висшист с диплома от УНСС. Тя завърши "Индустриален бизнес" и дори обмисляше да запише магистратура, но дали това ще се случи, само времето ще покаже, пише show.blitz.bg.

Коментари (3)

Чопърцила

Чопърцила

27.05.2021 | 14:01

Тита има перфектен ментор. Нейния баща е превърнал НОИ-Силистра в еднолична фирма. Над 20 години дерибейства и използва институцията за облагодетелстване лично. Пенсии, ревизии се правят както пожелае. Системата СМЧ е внедрена от него. После го отнася някой редови чиновник, а в централата на НОИ нищо не се знае. Наще хора се покриват. Най-корумпирана та институция.

Отговори
1 0
Асол

Асол

27.05.2021 | 01:33

Изключвам Наско в случая. Дай Боже да завърши момчето и да работи тук!

Отговори
0 0
АСОЛ

АСОЛ

27.05.2021 | 01:23

Аман, от безполезни хора! И образованието им такова! Няма кой да работи за тази държава, да я укрепи и да я развива. Само "дрън", "дрън" професии, че и кой ли работи каквото е учил. И все - лекото. Къде са инженерите, учените, строителите във всяка сфера на живота ни?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?