44

Ето как изглежда Земята от борда на Китайската космическа станция

Китайската космическа станция Тянгун, която лети над Земята на височина от 350 до 450 км, е оборудвана с няколко качествени камери. Именно благодарение на тях са заснети многобройни изображения, които китайските учени са обединили в един общ клип, показващ величието и красотата на нашата планета от космоса.

Да напомним, че тази година Китай завърши изграждането на своята собствена орбитална космическа станция. Сега това е една пълноценна космическа научна лаборатория, която изцяло принадлежи на тази азиатска страна.

В самия край на месец октомври ракетата носител Чанчжън-5Б успешно изведе в космоса лабораторния модул Мънтян, който е последният трети модул на китайската космическа орбитална станция Тянгун. Това е последната съставна част на основната конфигурация на китайската космическа станция, която е проектирана по такъв начин, че в бъдеще може лесно да бъде разширявана, пише kaldata.com.

Въпреки че основният модул на станцията не излиза от кадър, Земята се вижда много добре и сякаш се плъзга под обективите подобно на невиждано красиво кълбо.

Научните програми на борда на Тянгун официално започнаха на 29-ти ноември тази година.

Масата на последния модул Мънтян възлиза на около 23 тона, нейната дължина е 17,9 метра при диаметър 4,2 метра. Самият модул е разделен на три части: жилищен отсек, лаборатория и камера със шлюз и модул за скачване, който е оборудван с роботизиран манипулатор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?