Следвайте ни

Ето как да разберем дали сънищата ни са пророчески

viber icon

Изданието “Marie Claire” разказва как сънищата ни отразяват подсъзнателната ни същност и интуиция, предава БГНЕС. Основателят на аналитичната психология, швейцарският психиатър и психолог Карл Густав Юнг, смята, че сънищата са вид "превозно средство", което прехвърля посланията от инстинктивните части на ума към рационалните. 

С други думи, с помощта на сънищата, подсъзнанието се опитва да ни предаде важна информация, от която се нуждаем.

Фактът, че подобно „комуникационно устройство“ работи, е доказан в много случаи. В исторически и биографични книги може да намерите много случаи, когато сънищата стават пророчески и предсказват събития, които по-късно наистина се случват. 

Известно е например, че един от работниците на атомната електроцентрала в Чернобил е сънувал аварията година и половина преди трагичните събития. 

Наполеон пък сънувал какъв ще е изходът от битките, в които влизал.

Таблицата на знаменития учен Менделеев се появява в сън. Когато бъдещият велик физик Алберт Айнщайн е бил тийнейджър, имал сън, който по-късно повлиял на откриването на Теорията на относителността.
От гледна точка на психологията феноменът на пророческите сънища се обяснява съвсем просто. Всички ние сме в огромно информационно поле, състоящо се от знания и богат опит, натрупан от цели поколения хора.

Юнг нарича това колективно несъзнавано. Всеки човек през целия си живот може да използва тази информация в неограничени количества.

За това има много средства и канали за възприятие и всеки от нас е напълно различен. Някои придобиват знания чрез картини, знаци, символи, други - чрез внезапни прозрения. Но може би един от най-ефективните начини е да се потопим в себе си, в нашето подсъзнание. Това включва медитация и сън.
Учените са доказали, че мозъкът ни излъчва различни видове вълни при различни дейности. 

Когато човек е буден, мозъкът работи върху гама или бета вълна, а по време на сън дейността му се забавя и той преминава към тета вълната. Именно на това ниво е най-лесно човек да се свърже с подсъзнанието си и да получи отговори на всички свои въпроси.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?