1553
Следвайте ни

Есенен хит - кожено яке за дръзки дами

viber icon

Есенният вятър и дъждовното време вече диктуват модата. За да не избираме между комфорта и добрия външен вид, се налага да помислим при подбора на връхна дреха. Всички обичаме практичността, но както и при обувките, така и при якетата и палтата няма универсални решения, които да подхождат на всичко.

Има обаче едно основно правило - за да сме красиви, не е нужно да измръзваме. А и кой би се впечатлил от посиняла от студ девойка?

 

Затова трябва първо да помислим за комфорта си, без това да означава, че забравяме за стила и елегантната си визия. Все пак разнообразието от есенни връхни дрехи на пазара е зашеметяващо. Без да изпадаме в крайности, е добре да включим в гардероба си поне няколко опции, така че да сме готови за всякакви поводи.

Тъй като никой не обича да се навлича, най-добрият съвет за сезона е да изберем достатъчно плътна връхна дреха. Така ще си спестим неприятното натрупване на катове върху себе си. Може да комбинираме якето с обувките и чантите, които имаме. Така, ако обувките отиват на избрания тоалет, връхната дреха просто ще завърши визията.

 

Стилно и практично

Изборът на кожено яке е универсален за дъждовните есенни дни. И е за предпочитане пред набухналите жилетки, които, уж, създават усещане за комфорт и топлина, но не могат да ни опазят от вятъра.

Коженото яке има и други предимства - сега е неговото време, тъй като температурите все още не са паднали под нулата. За по-късите модели скоро ще стане късно. Освен това, изборът му дава послания за увереност и дързост. Обикновено то е запазена марка на героините от екшън филмите. И на дамите със слабост към моторите.

Добре е да уточним, че якето трябва да бъде от естествена кожа. Магазините са пълни с много добри имитации, които почти по нищо не се отличават от оригинала, а качеството им също е високо. Разликата обаче е в издръжливостта на материала - изкуствената кожа обикновено се износва след около 4-5 години, докато естествената изглежда добре дори след 20 години, при условие че се пази.   

Шлиферът

Тази дреха е като че ли специално направена за есента. Отговаря на меланхолията на сезона с необходимата зрелост, без да <210> се противопоставя и предизвиква асоциации за душевно равновесие.

Освен това, шлиферът успешно ни пази от вятъра със застъпването при копчетата. По-дългите модели пък са предпочитани - особено когато  е дъждовно.

 

Пончото

Понякога през есента навън обстановката е толкова неприветлива, че ни се иска да се омотаем в домашното пухкаво одеяло на излизане или пък да останем под него на дивана. И тъй като не можем да го направим, пончото може да се яви като компромисен вариант.

То е въплъщение на самия комфорт по начина, по който ни загръща отвсякъде. Благодарение на дизайнерските идеи пък изглежда атрактивно и съвсем не буди асоциации с домашните одеяла.

 

 

От суичъра до грейката

В зависимост от повода, бихме могли да се спрем и на по-спортни варианти. Някои суичъри на практика могат да заменят якето. При активно движение пък грейките без ръкав могат да се окажат изключително полезни, тъй като не ограничават движенията. Жилетките също са опция, но трябва да имаме предвид, че плетивото не е в състояние да спре неприятния вятър.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Mango Jerry

Mango Jerry

18.10.2021 | 11:08

Kava si e savro hohav, me nai ke davto mande buriasa oblichil kava o grozno si shubengo, napravo kamerav amali

Отговори
0 0
Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi

17.10.2021 | 19:46

I have big wilde horse and I need you suck him and then ride on him. I want to suck your p..sy and then put in my big wilde horse. I wait for this

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?