Следвайте ни

Екстра Нина стана "Мома варналийка" с нов албум

viber icon

"Мома варналийка" е новият фолклорен албум, с който Екстра Нина зарадва почитателите си по светлите зимни празници. В своя нов проект певицата, която не е издавала диск от пет години, е включила 18 заглавия - 11 народни и 7 по музика и текст на акордеониста Димчо Делев от Димитровград. С него певицата е работила през цялата си кариера. Аранжиментите на всички песни в диска "Мома варналийка" са създадени от Димчо Делев.

Екстра Нина е възпитаничка на Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка и българските фолклорни мелодии винаги са били близки до сърцето <210>. Нина пее от съвсем малка, а любовта към фолклора е наследила от своята майка, която е народна певица.

Впечатлява пъстротата в подбора на народните песни в "Мома варналийка", които са от различни фолклорни области. Екстра Нина е изпълнител, който подчертано залага и на нова авторска музика на фолклорна основа. В "Мома варналийка" новите песни са заглавната "Мома варналийка", както и песните - "Хей, чичо", "Сто ергени, пременени", "Димитър конче оседла", "Гана мързелана", "Сийка късметлийка", "Ивановден е". От известно време тя живее и работи в Истанбул.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?