3906

Екшън в Стани богат: Отговорът на този въпрос остави зрителите безмълвни

Каква награда дават в Сомалия на дете, което побеждава в състезание по познаване на Корана?

Рехабилитатор, който се е запознал по необичаен начин със съпругата си, бе първият участник за тази седмица в “Стани Богат“.

Георги Петлешков бе представен от Ники Кънчев като мъж, който се жени за анестезиоложка, поставила му упойка преди една операция.

За Петлешков се разбра още, че обикаля Европа на мотор, а когато си е в България, се занимава с лечение на гръбначни травми и усилено работи с обездвижени пациенти.

Жоро мина без проблеми през първите пет въпроса и след като заработи първата сигурна сума, за 1000 лева бе попитан: Коя е революцията, която „изяжда децата си“ в пиесата на Георг Бюхнер?, с опции Индустриалната, Жасминовата, Октомврийската, и Френската.

Играчът в първия момент опита да разсъждава, но след това не посмя да рискува и потърси помощ от приятел в публиката. В ролята на такъв успешно се изяви Слави, който насочи правилно Петлешков към Френската.

Въпросът за 1500 лева беше: Коя държава приема еднорога за свое национално животно?, а възможностите – Дания, Финландия, Шотландия или Словакия.

Тук Георги поиска 50 на 50 и след като компютърът остави Шотландия и Словакия, посочи първия отговор и продължи напред.

Той заключи сумата от 2000 лева, а за нея въпросът беше: Каква награда дават в Сомалия на дете, което побеждава в състезание по познаване на Корана?

Опциите бяха Къща, Камила, Екскурзия в Европа и Калашников, и въпреки че Петлешков клонеше към втората, реши да се обади на приятеля си Димитър Иванов.

Той обаче остана безмълвен, макар че Жоро импровизира, че е чул накрая да казва Камила. В крайна сметка Петлешков заложи на този отговор, но бързо разбра, че сбъркал, след като водещият му обясни какво се случва в момента в Сомалия.

Кънчев каза, че там се води гражданска война и всяко второ дете стреля с автомат, с което загатна, че верният отговор е Калашников. Впоследствие Ники уточни, че втората награда във въпросното състезание е Калашников и 500 долара, а първата – Калашников и 700 долара. Така Петлешков си тръгна с 500 лева от шоуто по бТВ, пише vihrogon.bg. 

Втора в стола на богатството се настани учителката по български език Таня Дайреджиева.

За 1000 лева тя бе попитана: Чии са думите, “Че съм умен – умен съм, но защо съм и толкова красив“?, с опции Мечо Пух, Карлсон, Емил от Льонеберя, Малкият Мук. Без да замисля много, дамата вярно посочи Карлсон, тъй като според нея бил нескромен.

Последва въпрос за 1500 лева: Кое химично съединение се нарича още блатен газ?, при опции Метан, Пропан, Бутан и Октан.
Таня бе готова да маркира първия отговор, но за всеки случай извика на помощ от публиката съпруга си Емил. Той призна, че се е ориентирал към Метан, тъй като се извлича като отровен и вреден газ, и би заложил на него, въпреки че не е 100 процента сигурен.

Таня обаче се колебаеше между Бутан и Пропан, и Емил я посъветва при това положение да използва друг жокер. Половинката му го послуша и поиска 50 на 50, и след като пред нея останаха Метан и Октан, заложи правилно на първия отговор.

Въпросът за 2000 лева, които участничката заключи, беше: Кой италиански термин в музиката означава бързо темпо?, с възможности Алегрисимо, Анданте, Граве, Ларго. Тук Таня се обади на приятеля си Милен Стефанов и това се оказа мъдър ход, тъй като музикантът от Гвардейския представителен духов оркестър веднага отгатна, че става въпрос за Алегрисимо.

Това означаваше, че г-жа Дайреджиева вече има сигурни 2000 лева и днес ще има възможност да увеличи тази сума, но вече без да разполага с жокери, предаде show.blitz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Харесвам „Стани богат”, но Ники Кънчев не е същият

Харесвам „Стани богат”, но Ники Кънчев не е същият

27.02.2024 | 23:35

Харесвам „Стани богат” и мисля, че най—доброто време за предаването беше, когато започна по bTV и когато го водеше Билалов. Сумите са много по—високи и въпросите бяха много по—интересни в сравнение с времето, когато се излъчваше по Нова или БНТ. Това, което не ми харесва, е сегашната версия на Ники Кънчев, който не спира да омаловажава заслугите на Билалов за предаването. Ники Кънчев отдавна е загубил качествата си на водещ и не прави нищо друго освен да се фука, да се прави на знаещ, да пита участниците и придружителите им неща, които и той не знае, и да им се подиграва ако не знаят.

Отговори
2 0
ами,

ами,

22.02.2024 | 14:08

Не гледам вече предаването заради Ники Кънчев и не ме интересува какво преразказвате.

Отговори
5 1
Кънчев да се маха от „Стани богат”

Кънчев да се маха от „Стани богат”

22.02.2024 | 09:28

Кънчев отдавна не е това, което беше. Мина му времето за екран. Дразни ме още от „Голямото преследване”, но в „Стани богат” е просто непоносим. За какъв се мисли този противен самохвалко, че постоянно пита допълнителни въпроси не само участниците, но и придружителите им, и като не знаят нещо им се подиграва и ги излага пред цяла България, сякаш той го знае. С Билалов гледах с кеф всеки епизод, но откакто този надут пуяк Кънчев се върна, предаването стана много трудно за гледане. Ако някой пусне подписка за изгонването на Кънчев, ще се подпиша с две ръце. Денят, в който Кънчев бъде изгонен от „Стани богат” трябва да бъде обявен за Национален празник.

Отговори
6 2
Тв критик

Тв критик

22.02.2024 | 07:49

Преразказ на едно предаване което не гледаме вече .

Отговори
8 1
etret

etret

21.02.2024 | 22:24

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим=:--- https://da.gd/menx

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?