Следвайте ни

Едно Ферари с цвят червен? Не, 16 са

viber icon

Пандемия и криза? Да, бе, да! Не и за богатите българи.

Кризата не отказа богаташите да си купуват луксозни коли, особено спортни. За януари, февруари и март 16 българи са станали горди собственици на "Ферари". За сравнение - за същия период през 2020 г., когато още нямаше последици от коронавируса, фераритата са били 7, а за целите 12 месеца на 2020 г. регистрираните коли от скъпата италианска марка са 36, изчисли "Лупа".

Ако тенденцията на купувачите на ферарита се запази и през останалата година, в края на 2021 г. броят на новорегистрираните ферарита ще достигне 64, или два пъти повече, отколкото са били през 2020 г.

Същото е положението и с "Ламборгини". 10 са новорегистрираните коли от тази марка за трите месеца на 2021 г. За същия период през 2020 г. са били 8, а за цялата 2020 г. - 25. Проста сметка показва, че ако интензитетът за купуване на ламборгинита се запази, в края на 2021 г. ще станат 40.

Феновете на "Мазерати" също се увеличават след март м.г., когато пандемията от коронавирус се разрасна у нас. За трите месеца на тази година са регистрирани 17 коли от спортната марка, за същия период през 2020 г. - 10, а за цялата 2020 г. са 71, което показва постоянство сред купувачите и дори лек ръст.

По-силен интерес има към "Астън Мартин". От началото на тази година са новорегистрирани 2 коли от британския спортен звяр, а за цялата 2020 г. са били 3.

Относително постоянни са и регистрираните лимузини от високия клас у нас. 12 българи са станали горди собственици на "Бентли", като повечето са чисто нови. За сравнение - през цялата 2020 г. колите от тази марка, които са регистрирани в цялата страна, са 59. Според търговци има лек спад в тенденцията за тази година, но той ще се навакса през останалите месеци.
Два "Ролс-ройс"-а са купени от родни бизнесмени за трите месеца на 2021 г., а за цялата 2020 г. са били 10.

Електромобилът "Тесла" се радва на постоянен интерес у нас в последната година.

"Порше" от различните марки и категории става един от новите любимци на родните богаташи. Те са регистрирали 282 коли от тази марка за януари, февруари и март, което е повече от същия период на 2020 г., когато за цялата година са регистрирани 1008.

Относително постоянен е интересът на българите и към електрическия автомобил "Тесла". 24 са новите коли от тази марка, които са регистрирани за пръв път у нас през януари, февруари и март т.г. Същият е бил броят им и за първите три месеца от 2020 г. За цялата 2020 г. са били 90, което означава, че ако темпът се запази, през тази година ще са повече.

Същата е тенденцията и при други два уникални автомобила - "Ягуар" и "Лексус". От началото на годината по пътищата у нас се движат съответно 93 и 185 новорегистрирани лимузини от тези марки.

бе

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?