Следвайте ни

Един въпрос спаси брака на този отчаян мъж

Да се влюбиш е много просто. Далеч по-трудно обаче е да успееш да изградиш силна и стабилна връзка!

Когато двама души решат да свържат живота си в брачен съюз, те са толкова очаровани един от друг, че не искат да забележат недостатъците си.

След известно време, когато битовизмите избутат любовта на заден план, те сякаш проглеждат. И започват да си задават едни и същи въпроси: защо партньорът ми се е променил толкова много? Кога стана толкова безразличен, егоистичен и пристрастен?

И тогава идва повратният момент: забравят защо са се влюбили в този човек и започват да виждат само лошото, затваряйки упорито очите си за положителните качества  на другия.

И точно в този момент, когато им се струва, че са избрали грешния човек и са пропилели най-хубавите години от живота си с него, най-важното е да не се отказват от всичко, а да се опитат да разберат какво се случва.

Винаги има възможност да запазите брака си, стига любовта да е още жива. Доказателство за това е и тази вдъхновяващата история за женен мъж, който е бил готов да сложи край на брака си.

За щастие, той е държал прекалено много на половинката си и е успял да намери решения дори и на най-сложните проблеми.

"Наскоро дъщеря ми каза: "Като дете се страхувах, че заради непрекъснатите разногласия, които имахте с мама, ще се разведете. Много се радвам, че се разбирате и все още сте заедно!" 

Поглеждам назад и все още не мога да разбера как успяхме да се оженим: характерите ни бяха несъвместими!

Годините си минаваха една след друга и не оказваха най-положителното влияние на отношенията ни. Дори парите не ни носеха нужното удовлетворение.  

Когато тръгнах на турне, за да представям новата си книга, се чувствах неимоверно щастлив. Най-накрая имах възможност да си поема въздух. 

Преди това с жена ми многократно сме обсъждали да се разведем. Разговаряхме и по телефона, но всеки разговор завършваше по един и същи начин и оставяше неприятен привкус. 

В отчаянието си се обърнах към Бог. Не зная дали това беше някаква молитва, по-скоро не. Стоях в банята и крещях. Бях уверен, че бракът е огромна грешка и вече не мога да живея така.

Не разбрах защо не мога да се разбирам със съпругата си. В крайна сметка някога й бях направих предложение и смятах да споделя остатъка от дните си с нея. Тя е добър човек и аз също не съм толкова лош. Защо нещата не се получаваха? Защо жена ми не искаше да се промени?  

Свлякох се изтощен на пода. И тогава ме осени... Мога да променя само себе си и точно това ще направя. Тогава започнах да моля Бог за сила, за да се променя заради моята любима. Защото аз наистина я обичам.

В нощта, когато се върнах у дома, жена ми дори не ме погледна. А аз вече знаех какво трябва да направя. 

Сутринта я попитах: Как да направя деня ти по-добър? Тя ми отвърна гневно, че няма начин. Зададох въпроса още два пъти, след което съпругата ми отговори цинично: "Искаш да направиш нещо? Измий кухнята!".

Със сигурност тя искаше да ме дразни, но аз просто мълчаливо направих каквото поиска. 

На следващия ден я попитах същото, а отговорът беше: "Изчисти гаража!".

Жена ми знаеше, че този ден имам много работа и се опита да ме подразни. Вместо да негодувам и да се карам, аз просто се съгласих с нея и изпълних молбата й. 

Всичко това продължи две седмици. Накрая съпругата ми не издържа и ме попита защо го правя. Отговорих й, че я обичам и че ще направя за нея всичко, което е по силите ми.

На следващия де се случи чудо. Когато отново й зададох обичайния въпрос, тя ме помоли да прекараме целия ден заедно. 

Започнахме да се караме по-малко и да се грижим повече един за друг, жена ми започна да проявява интерес какво може да направи за мен. 

Ледът между нас се стопи, започнахме да си говорим, решихме всички проблеми и мислихме само за това как да направим деня на другия по-добър.

Женени сме вече 30 години. Като писател мога да кажа с увереност: за да живеете дълго и щастливо, трябва да положите много усилия.

Любовта не е просто привличане, а искрена грижа за партньора, уважение, отдаденост и огромна работа и от двете страни!".

Източник: jenata.blitz.bg

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?