46

Душата се лекува, като бъдеш с деца СНИМКИ

ЦВЕТЕЛИНА АТАНАСОВА

Преди няколко дни отпразнувахме Деня на детето, а вчера беше Международният ден за защита на децата, жертви на агресия. Затова се замислих за ролята на малките човечета в нашия свят. Тя е огромна, важна и основна за семейството.

Често децата са тези, които ни крепят, дават ни сили да се справяме с трудностите, да се борим; тези, заради които живеем, радваме се и плачем; тези, които дават смисъл на живота ни. Малките човечета са радост, смисъл и дар и любовта ни към тях е единствената, която не свършва, не се променя и не се заменя. Те са истинско богатство, което трябва да бъде пазено и гледано с голяма обич, разбиране и търпение. И в повечето случаи основаната грижа за това има майката. Тя е стожерът на семейството, движещата сила, преодоляваща трудности и раздаваща се на сто процента за любимите си същества.

Жената ражда, отглежда деца, възпитава ги и ги образова. Разбира се, с помощта на любимия човек, а понякога и на роднини. Тя обаче е човекът, който е толкова силно свързан с детето си, че може да усети всяка негова тревога, болка или притеснение. Тя изживява проблемите му като свои и е готова да стори невъзможното, за да му помогне във всяка ситуация. Жените и децата имат изключително силна връзка, която започва още докато бебето е в майчината утроба. Това е неоспорим факт.

Нека да си спомним думите на великия руски писател Фьодор Достоевски: „Душата се лекува, като бъдеш с деца… Смеещо се от сърце дете удължава човешкия живот". Точно в тази седмица е хубаво да се замислим за нашите деца, за смисъла, който дават на живота ни, за радостта, която ни носят. И да осъзнаем, че в забързаното си ежедневие понякога не им обръщаме достатъчно внимание, а това е също толкова важно, колкото и да ги осигурим материално. Обичта, разбирането, грижите, разговорите и игрите, споделените мигове - това са едни от основните неща, за които е хубаво да се сещаме по-често.

И дано, когато станем на преклонна възраст, да се гордеем с децата си - така, както го правят някои известни личности, които са като две капки вода със своите наследници. Децата често толкова много приличат на родителите си, че този факт предизвиква учудваща реакция у хората.

Звездни майки и децата им като две капки вода

Някога те блестяха сами, а сега дъщерите им излизат на червения килим - толкова подобни на майките си.

Анджелина Джоли и Маршелин Бертран

Същите големи очи, плътни устни и дълга коса - сякаш една от най-красивите холивудски актриси днес внезапно се пренесе в 70-те. Но не, това е само нейната майка също актриса - Маршелин Бертран.

Тя е родена през 1950 г. и започва актьорската си кариера на 20-годишна възраст. И на 21 г. се омъжва за актьора Джон Войт - най-голямата й любов и болка. Те живеят заедно само седем години, въпреки че мнозина предричат дълго и щастливо бъдеще на двойката. От тяхната любов се раждат две деца - Джеймс и Анджелина.

Кейт Хъдсън и Голди Хоун

Лъчезарната усмивка на Кейт е невъзможно да се забрави или обърка. Звездата я наследява от майка си - актрисата Голди Хоун.

Личният живот на Голди не е толкова успешен, колкото професионалният. Първият <210> брак завършва с развод, а на актрисата <210> се налага да плати на съпруга си огромно обезщетение. Вторият - с Бил Хъдсън, също не се получава и този път Голди остава сама с две деца.

Зоуи Кравиц и Лиза Бонет

Не е ясно чии гени точно е наследила младата актриса Зоуи Кравиц. И двамата <210> родители са звезди от такова ниво, че дълго време тя трябваше да се опитва да не се изгуби в тяхната сянка.

През 2017 г. Лиза Бонет навърши 50 години - и най-накрая се омъжи за втори път. По-точно тя направи официална връзката си с актьора Джеймс Момоа. Двойката има две деца и 12 години разлика във възрастта, като Джеймс е по-млад. Но това не притеснява Лиза - дори на 50 г. тя изглежда чудесно и се чувства страхотно.

Ванеса Паради и Лили-Роуз Мелъди Деп

Дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради - Лили-Роуз Мелъди Деп, израства като копие на майка си.

Рийз Уидърспун Ава Филип

Дъщерята на Рийз Уидърспун - Ава Филип, често бива бъркана със звездната си майка. И за това има ясна причина.

Мила Йовович и Евър Габо Андерсън

Големи светещи очи, широка усмивка, прекрасни зъби, прав нос - всичко е идентично, не може да се отрече. Момичето вече дори участва със звездната си майка Мила Йовович в „Заразно зло” 6.

Синди Крауфорд и Кая Гербер

Приликата им е просто невероятна. И по отношение на работата момичето последва стъпките на майка си, пробвайки се в модния бизнес. Заслужава да се отбележи, че тя напредва бързо. Директорът на модна къща Chanel - Карл Лагерфелд, нарече Кая своя муза.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?