49
Следвайте ни

Драма за Иван и Андрей! Спират Фермата заради...

viber icon

Тази година риалити форматът „Фермата“ разочарова сериозно и най-заклетите си фенове. Настоящият сезон на шоуто може да се окаже последен в ефира на бТВ заради рекордно нисък рейтинг и се очаква догодина да го поставят на пауза. Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов този сезон стъпиха накриво. Риалитито им удари дъното на зрителския интерес. В същото време от Нова се похвалиха, че конкурентното шоу „Игри на волята“, е станало най-хитовият развлекателен формат за целия месец октомври.

Според данните на телевизията всеки трети зрител на възраст от 18 до 49 години, който е гледал телевизия в делничните вечери, е избирал плажното риалити. Това е най-атрактивната група за рекламодателите. В същото време аграрното шоу е заковало само една четвърт от тези зрители. В бТВ се коментира, че шефовете са смутени и изнервени от ниските рейтинги на „Фермата“, които никой не е очаквал от подобна скъпа продукция. Досега риалитито редовно регистрира добри резултати и за първи път отстъпва пред „Игри на волята“, пише Уикенд.

Шокът от огромната разлика в рейтингите е още по-голям, тъй като съвсем доскоро се говореше, че „Игри на волята“ е пред спиране. В Нова смятаха догодина да връщат на екран „ВИП Брадър“, но сега тези планове може да бъдат преразгледани. На какво се дължи тази неочаквана промяна в предпочитанията на зрителите? От една страна, заслуга има умното позициониране на „Игри на волята“ точно след хитовия сериал „Пътят на честта“, който има много солидна фенска маса. Две години след като пусна първия му сезон, Нова тв реши да финансира и втори, като през лятото подгря феновете с повторение на вече излъчените епизоди. Голяма част от зрителите, които гледат „Пътят на честта“, след това директно се прехвърлят към „Игри на волята“, забравяйки, че на друг канал се излъчва „Фермата“.

От друга страна обаче, шоуто на Иван и Андрей губи и заклети свои фенове. Хората са разочаровани от неудачния избор на участници и режисираните сюжети тази година. Сред тях се коентира, че във „Фермата“ са набутани основно мамини синчета, които произхождат от богати семейства и основното, с което излизат пред камерите, е огромни претенции.
В същото време обикновените хора, които най-често се радват на зрителското одобрение, все по-трудно намират място в риалитито.

Коментари (64)

Румсървиз

Румсървиз

10.11.2021 | 20:37

Пример за платена статия с цел реклама за Нова ТВ и според мен по малко гледаното предаване игри без воля. АЗ гледам ФЕРМАТА

Отговори
2 0
Натали

Натали

10.11.2021 | 01:38

Много хубаво са подбрани участниците във Фермата 7. Най-интересния сезон е сега.

Отговори
0 4
Пепи

Пепи

10.11.2021 | 01:34

Фермата е супер предаване, а игри на волята доста вулгарно със силиконовите си жени.

Отговори
2 1
Барси

Барси

08.11.2021 | 15:12

И Игри на волята клонят към вашия рейтинг. И защо? Защото пределно ясно личи, че всичко е нагласено. И защо? Защото екипа е посредствен. Хванати от гората...с една дума - с трици ловите маймуни.

Отговори
9 0
Ани

Ани

07.11.2021 | 16:52

Ako даваха фермата в различно време от игрите по нова много повече хора щяха да я гледат затова това не е критерий че не се харесва .Незнам защо държат да е паралелно с нова ако е с час покъсно всички ще я гледат защото е добро предаване.

Отговори
11 9
Олга

Олга

07.11.2021 | 14:55

Фермата е номер едно

Отговори
14 12
Ааааааз

Ааааааз

07.11.2021 | 14:38

Срам

Отговори
5 1
Ааааааз

Ааааааз

07.11.2021 | 14:38

ФЕРМАТА е пародия .Срам за дедите ни.Ай хранете ОПОСУМИТЕ.....

Отговори
14 5
Evi

Evi

07.11.2021 | 11:59

Едно изключително предаване. Бтв не се наядохте. Едно смислено предаване и ще го сваляте. Всичко хубаво разваляте спрете ли Фермата Бтв няма да я гледам. Този е най смисленият сезон който някога е съществувал.

Отговори
19 10
Loretta

Loretta

07.11.2021 | 11:33

От първи сезон насам това е нещото, което гледаме с удоволствие. Не и от миналата година. И тогава, и сега все по-диагонално го гледаме. Арената вече не е "Арена", а някакъв гол рът, по който търчат посред бял ден. Няма го битовото, което държеше зрителите. Възстановявяли манастир?!? И какво му възстановиха? Мазаха там с едни лъжици по дувара уж да го фугират, прекопаха два квадрата буренак и копнаха няколко саксии китки. А, да, и грънчарката им прави грънци разни. Интересно ако я бяха отстранили още в началото кой щеше да ги прави тез неща? Няма дамаджанка с вино за победителя, наградата е шестак бири и кошница с чипс?!? Това ли е "традиционно българското"? Изклаха си животните, а се вижда, че имат храна. Не си мелят брашното, а им дават не малки количества - изобщо не гладуват като предходни години. Въпреки, че имат и голяма градина, и кокошки снасящи яйца, и млекодайни животни - та това само по себе си е предостатъчно да се изхранват! Колко от българите живеят с много по-малко?!? Не ги виждам да са сготвили яхния някаква, само сухичко - ем "на село/във ферма" не е такъв живота. Кастингите са абсолютно под всякаква критика. А сценарият с Цветка и оня овчия е покъртително жалък.

Отговори
23 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?