1939

Драма в Холивуд: Известна актриса призна, че е болна от рак

Американската актриса и активистка Джейн Фонда обяви, че има рак и е започнала химиотерапия. 84-годишната носителка на "Оскар", видна поддръжничка на Демократическата партия, обеща да се бори с "много лечимото" заболяване.

 

Актрисата Джейн Фонда заяви, че е болна от рак
 © Guliver/Getty

 

"Бях диагностицирана с неходжкинов лимфом и започнах химиотерапия", написа тя в потвърдения си профил в Instagram. "Това е много лечим рак. 80 процента от хората оцеляват, така че се чувствам голяма късметлийка.
"Късметлийка съм и защото имам здравна застраховка и достъп до най-добрите лекари и лечения".

Джейн Фонда, заклет природозащитник и социален активист, заяви, че нейното положение е по-щастливо от това на много други хора в нейното положение, пише rozali.com.

"Почти всяко семейство в Америка се е сблъсквало с рака по едно или друго време и твърде много от тях нямат достъп до качественото здравеопазване, което получавам аз, а това не е правилно."

Джейн Фонда се появява за пръв път на екран през 1960 г. и печели награди "Оскар" за най-добра актриса за "Клут" (1971 г.) и "Завръщане у дома" (1978 г.).

В кариерата си тя печели още пет номинации за "Оскар", четири от които за най-добра актриса.

Джейн Фонда продължава да работи и се появява като глас на елегантен дракон, който е главен изпълнителен директор на операция за правене на късмет в анимацията "Късмет" за Apple TV+.

Тя участва и в популярния, дългогодишен хит на Netflix "Грейс и Франки".


 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?