3906

Драма сполетя дъщерята на Стоянка Мутафова: Гонят Муки от...

Драма сполетя дъщерята на Стоянка Мутафова: Гонят Муки от...

 

Дъщерята на Стоянка Мутафова за пръв път от 4 години насам напусна столицата, за да присъства на откриването на музейна сбирка, посветена на големите български актьори, в пазарджишкото село Черногорово. Пред събралите се там хора Мария Грубешлиева-Муки разказа спомени с майка си, но и за неволите, които я съпътстват, откакто е сама.

Щерката на Госпожа стихийно бедствие се ожали, че не се разбирала особено добре със съседите в столичната кооперация, в която е израснала и продължава да живее и до днес, а причината за това били трите ѝ кучета.

„Много лаят. Особено когато ме няма. Бият се. Хапят. Ще ме изгонят най-накрая от блока. Там само аз съм сама, всички са със семейства, с деца“, притеснява се Муки.

 

 

Тя споделя още, че неведнъж ѝ е минавало през ума да продаде култовия апартамент на майка си в столичния квартал „Лозенец“ след нейната кончина. „Но не мога да го направя. Всичките ѝ мебели са там. Искам да ги запазя. Но където и да погледна, виждам нея“, казва Грубешлиева.

Тя не крие, че продължава да бъде в тежка депресия, и през последните четири години, откакто Стоянка я няма между живите, Муки не е напускала столицата. Единствените ѝ разходки са из квартала и до гробищата. Допреди това тя обикаляше по всички турнета заедно с голямата актриса.

На 6 декември дъщерята на Мутафова отново ще почете паметта ѝ с помен на Централните софийски гробища, където комедийната легенда е погребана до съпруга си Нейчо Попов. Муки посещава вечния им дом почти всяка неделя, включително когато времето навън е лошо.

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова почина на 97 години на Никулден през 2019 г. В последните два месеца от живота си бе в болница. „Последното, което ми каза, беше: „Муки, обичам те“, после беше интубирана и до края не можахме повече да си кажем нищо“, връща се в спомените си единствената ѝ дъщеря. Тя сподели още, че в последните си мигове на този свят Мутафова е била легло до легло със Стефан Данаилов, който си отиде седмица преди нея.

Муки успява да преживява благодарение на социалната пенсия, която получава, но и от наем на второ жилище в „Лозенец“, което преди години майка ѝ купила с цел инвестиция, пише „Ретро”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
На тая

На тая

04.12.2023 | 17:22

И хлопа дъската яко , бие я съчмата в главата .

Отговори
6 0
От тази

От тази

04.12.2023 | 13:14

особа не става абсолютно нищо! Цял живот изкара на гърба на майка си! Да спре пиенето, че е много напред с материала.

Отговори
17 1
Мимокмок

Мимокмок

04.12.2023 | 16:21

На мързела сега вече депресия ли му викат?????Мързелива свиня,цял живот живее на гърба на майка си,и сега вече била депресирана......една мотика и на полето.....

Отговори
10 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?