49

Домашен любимец според възрастта на детето

Автор: Даниела Теофилова

Несъмнено един от най-добрите начини да научим детето си на отговорност, полагане на грижи за някой друг и любов, е вземането на домашен любимец.

Но трябва да внимаваме с избора и да се съобразим с възрастта на детето, така че то да е в състояние да полага достатъчно грижи за него.

Подходящият домашен любимец за деца между 4 и 7 години е папагалът. Този вид домашен любимец е много предан и отговаря на грижата към него с много любов. Той може  да научи децата на търпение и спокойствие.

За деца на възраст между 8 и 11 години най-подходящите животни са морските свинчета. Грижейки се за тях, децата се научават на някакъв вид график, тъй като тези животни изискват да бъдат хранени по едно и също време през деня. Качествата, които изграждат, са организираност и принадлежност към друго живо същество.

Най-подходящите домашни любимци за деца на възраст между 12 и 15 години са зайчетата, кучетата и котките. Посредством тях, децата развиват умения за отговорност и принадлежнст. Зайчетата са животни, които изискват огромно внимание от собственика, за да изградят доверие.

Кучетата и котките също изискват внимание към себе си, като те са едни от най-трудните домашни любимци за отглеждане. Грижите, които се полагат са тях, са много повече и децата трябва да са наясно с това преди да се пристъпи към избирането на този вид любимци.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?