Следвайте ни

Доказано: Ето как котката удължава живота ви

viber icon

Котките са не само невероятно сладки и фотогенични. Съжителството с тях е полезно за нашето здраве.

Нека видим доказателствата, събрани от obekti.bg.

Котешкото мъркане улеснява зарастването на раните.

Учените още спорят за точния произход на звука, но котките мъркат и това помага на човешките способности за възстановяване.

Вибрациите на котешкото мъркане попадат в специален терапевтичен диапазон.

Котките мъркатс честота от 25 до 150 Hz. Това е точно честотата, която помага за по-доброто възстановяване на котешките мускули и кости, а също и на човешките.

Те са точно в диапазона, който според медиците е терапевтичен за човека и многобройни изследвания са посветени на този феномен. Котешкото мъркане може да лекува фрактури, възстановява увредените мускули и може дори да ни отърве от хриповете.

Котките намаляват стреса.

Проучванията показват, че като цяло собствениците на котки са по-малко предразположени към стрес. Любителите на кучета са на второ място, докато най-стресирани са хората без домашни любимци.

Котките намаляват риска от инфаркт с 40 % процента.

Учени от Университета на Минесота са установили, че присъствието на котка в дома е от полза за сърцето. Тяхното изследване открива, че хората, които нямат котка са с 40% по-предразположени към сърдечни удари.

Защо? Ето какво казват те: „Най-разумното обяснение за това може да бъде, че котките облекчават стреса и тревожността, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.”

Нека все пак внимаваме с фактите. Да, изследванията показват, че котките облекчават стреса, намаляват риск от сърдечно-съдови заболявания и дори предлагат потенциална мъркаща терапия. Въпреки това тези факти вероятно казват повече за живота на средния котешки стопанин, а не за мистичната лечебна сила на котките… но кой знае?

Междувременно, ето малко успокояващо терапевтично мъркане:

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?