1939

Джон Малкович: Не виждам какво мога да дам повече от българските актьори

Папагалът на Тито попитал легендарния актьор Джон Малкович къде е основателят на социалистическа Югославия. За случката разказа самият Малкович в интервю Artportal.news, цитирани от dir.bg. 

Историята, разказана от Малкович, който е в София за три представления на постановката "В самотата на памуковите полета" в Народния театър, се случила на хърватския остров Бриони, където приживе живееше Тито.

Там той имал и зоологическа градина с животни, подарявани на югославския диктатор.

 

"Папагалът му беше все още жив. Знаете - те живеят дълго. Докато си ходех из зоологическата градина, изведнъж чух: "Хей, ела тук!". Огледах се, но приятелската компания, с която бях на острова, беше далеч назад. Тогава видях папагала, който висеше надолу с главата.

Отидох при него и той ме попита: "Познаваш ли Тито, къде е той?". При това на перфектен английски", разказа Малкович, който е от наполовина хърватски произход.

Оказало се, че папагалът говори 5 езика, а двамата имали още една среща - след 10-15 години. Тогава актьорът отново посетил зоологическата градина, но този път пернатият му приятел не искал да излезе. Причината е, че Малкович бил придружаван от една от отговорничките за папагала.

Тя обаче била изпаднала пред папагала в немилост, защото предния път, когато отишла при него, не му донесла фъстъци. Затова и птицата отказвала да излезе, колкото и жената да се опитвала да я накара.

"Затова аз казах: Престани да си такъв ревльо, излез тук. И той се показа, защото ме разпозна по гласа. Излезе и взе няколко фъстъка", разкри още актьорът.

За социалните медии

"Нужни са смелост и кураж, за да може да преодолеем и да поставяме под въпрос нагативите, които ни предлагат и медиите, и други хора - хора, които вярват безусловно на нещата, които виждат в социалните мрежи", казва актьорът.

"Например, вчера съм се бил разходил в София. Да, но не бях сам, имаше много други хора, които също се разхождаха в София", допълва с усмивка той.

"Аз не виждам особена разлика между Щази и социалните мрежи, затова трябва много внимателно да се отнасяме към тях и съдържанието в тях, и да внимаваме дали вярваме безусловно, на това което виждаме", коментира актьорът.

За българските актьори

"От своя личен опит и от работата, която съм имал с български актьори - и в театъра, и в киното, те са невероятни, страхотни, изключително добре подготвени. Не знам дали има нещо повече, което ние можем да дадем от това, което те биха могли да дадат", каза Джон Малкович пред БТА.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Спомням си как за малко не стана крал на Англия.

Спомням си как за малко не стана крал на Англия.

15.02.2023 | 23:52

Но в последния момент Джони Инглиш го измести.

Отговори
0 7

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?